Bayraktar TB2 fabrikasının üretimine Rusya'dan küstah çıkış: "Yok ederiz"

Ukrayna'da Bayraktar TB2 SİHA'larının üretime başlaması durumunda Rusya'dan küstah bir tehdit geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov "yok ederiz" dedi.

Bayraktar TB2 fabrikasının üretimine Rusya'dan küstah çıkış: "Yok ederiz"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat2022'de Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlediği ziyaret sırasında; Bayraktar TB2 SİHA'larının üretimi için Ukrayna'da bir fabrikanın inşa edilmesini öngören anlaşma imzalanmıştı. Baykar Teknoloji'nin Ukrayna'da Bayraktar TB2 SİHA'larının üretimine başlama ihtimali, Rusya'nın tepkisini çekti. 

Rusya anında tepki verdi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, RBK-Ukrayna Haber Ajansına verdiği röportajda Türk şirketi Baykar Teknoloji'nin Bayraktar TB2 SİHA'ları üretecek bir fabrikanın inşası için Ukrayna'da bir arsa satın aldığını bildirerek, "Fabrikanın projesini de geliştirdiler ve onu sonuna kadar hayata geçirmeyi planlıyorlar" ifadeleri kullandı. Büyükelçinin söz konusu açıklaması ve Baykar Teknoloji'nin Ukrayna'da fabrika kurma olasılığı Moskova yönetimini kızdırdı.

"Yok ederiz"
Konu ile ilgili tehditkar açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bayraktarları üretecek fabrikanın Ukrayna'da inşa edilmesi durumunda, bu tesis derhal demilitarizasyona (yok edilme) tabi tutulacaktır" dedi.

Anlaşma onaylandı

RBK-Ukrayna Haber Ajansına konuşan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Bakanlar Kurulunun bir hafta önce ilgili anlaşmayı onayladığını ve oylamaya çıkarılması için parlamentoya sunulduğunu aktardı.