Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti: 9 saat havada kaldı

Türkiye savunma sanayisinin göz bebeklerinden Baykar üretimi Bayraktar TB3 SİHA ile ilgili bir büyük başarı haberi daha geldi. Bayraktar TB3, 9 saat havada kalarak bir testi daha başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti: 9 saat havada kaldı

Türkiye, savunma sanayisinin göz bebeklerinden olan insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) teknolojisinde attığı adımlar ile tüm dünyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlar ile üretilen Bayraktar TB3 SİHA'nın 19. uçuş testi başarıyla gerçekleşti.

Yapılan açıklamada Bayraktar TB3'ün 9 saat havada kaldığı ifade edildi.

"TÜRK HAVACILIĞININ ALTIN ÇAĞI"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün bu başarısını, "Türk havacılığının altın çağı" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Bayraktar TB3, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak.

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı.

Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.

Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti: 9 saat havada kaldı - Resim : 1

GÖRÜŞ HATTI ÖTESİ HABERLEŞME KABİLİYETİ

Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. 

Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye'nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.