Bayram öncesi büyük tehlike! 116 köy karantinaya alındı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken, şap hastalığı tehlikesi de büyüyor. Bu kapsamda önlemlerini genişleten Ardahan Valiliği, 116 köyün karantinaya alındığını ve 250 bin 554 büyükbaş hayvanın aşılandığını bildirdi.

Bayram öncesi büyük tehlike! 116 köy karantinaya alındı

Ardahan'da şap hastalığı tehlikesi nedeniyle 116 köy karantinaya alındı, 250 bin 554 büyükbaş hayvan aşılandı. İlde şap hastalığı tehlikesine karşı tarama faaliyetleri sürüyor.

Verim kaybına neden olan hastalığın yayılımının önlenmesi amacıyla tedbirler kapsamında daha önce 99 köyün karantinaya alındığı anımsatan Ardahan Valiliği, "İlimiz genelinde 2023 yılı ilkbahar aşılama programı aksatılmadan sürdürülmüştür. Bakanlığımız, Şap Enstitüsü tarafından gönderilen yeni tip SAT-2 varyantı içeren aşılarla 15 Mart tarihinden itibaren toplamda 250 bin 554 adet büyükbaş hayvan aşılanmıştır. Veteriner hekimlerimizce biyogüvenlik tedbirlerine uygun şekilde, mihrak köylerimizin çevrelerindeki köylerde aşılama çalışmaları devam etmektedir. İl ve İlçe Müdürlüklerine gelen ihbarların titizlikle değerlendirilmesi, alınan numunelerin hızlı bir şekilde Şap Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmesi sağlanmıştır. İlimiz merkeze bağlı 37, Göle'de 38, Hanak'ta 37 ve Damal'da 4 olmak üzere toplamda 116 köye karantina işlemi uygulanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, hayvan sağlığı ekiplerinin tarama faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.