Bayram öncesi fiyatları arttı! En uygun kiralık araç 1.000 TL'den başlıyor!

Bayram tatili öncesinde kiralık araçların fiyatları uçtu. Yoğun talep ücretlere yansıdı. Ramazan Bayramı’nda araç kiralayacak vatandaşlar fiyatları duyunca şaşırırken en uygun kiralık araç 1.000 TL’den başlıyor.

Bayram öncesi fiyatları arttı! En uygun kiralık araç 1.000 TL'den başlıyor!

Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kaldı. Bayram tatilinde planlama yapan pek çok kişi kiralık araçlara yöneldi. Ancak kiralık araçlara yoğun talep fiyat artışını da beraberinde getirdi.

FİYATLAR CEP YAKIYOR, YÜZDE 20 ARTTI!

Bayram öncesinde yoğunluk artarken, talep fiyatlara şimdiden yansıdı. Kiralık araç fiyatları normal zamanlara kıyasla yüzde 20 arttı. Bayramda araç kiralayacaklara ise uyarılar geliyor. Firma sahipleri, vatandaşlara erken rezervasyon yapmalarını öneriyor. Ayrıca dolandırıcılara karşı da uyaran firma sahipleri bilinen firmalarla sözleşme yapılmasını öneriyor.

BAYRAM İÇİN AYRI ÜCRETLENDİRME! 1000 TL’Yİ BULUYOR

Bayramda kiralık araçlara yoğun talep olduğunu belirten araç kiralama şirketi yetkilisi Gökhan Ardeşen, ''Bayramda çalışanların uzun süre izini oluyor. Akraba ziyaretleri oluyor. Bu sebeplerle bayramlarda kiralık araçlara talep artıyor. Bayramlar kiralık araç piyasasında en yoğun zamanlardır. Araç kiralama firmaları bayramlarda araçları uzun dönemli kiralamak istiyor. En düşük fiyatlar bayram için bin lira civarında. Normal zamanlarda 800 lira civarında olan günlük kiralık araç fiyatı bayramda bin liraya kadar yükseliyor'' dedi.

''15 GÜN ÖNCEDEN REZERVASYON YAPILMALI''

Araç kiralayacakların dikkatli olması gerektiğini belirten Ardeşen, ''Araç kiralamak isteyenler yaklaşık 15 gün önceden rezervasyon yapmalı. Son günlerde çok fazla seçenek kalmayabilir. Öncesinde kaparo ödenmesini tavsiye ederim. Araç kiralarken imzalanan evraklar iyice incelenmeli, okunmalı. Bilinen güvenli firmalardan araç kiralamak daha güvenli olacaktır'' diye konuştu.