Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Bayramda Otobüs ve metrobüsler ücretsiz olacak mı?

Resmi Gazete'nin bugünki yayımlanan sayısında Otoyol Köprüler ve Toplu taşıma kararları yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yeni kararlar duyuruldu. Peki bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşıma bayramda kaç gün ücretsiz olacak? İşte haberin detayları.

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Bayramda Otobüs ve metrobüsler ücretsiz olacak mı?

Milyonlar bayram tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün olur mu? Kaç gün bayram taili olacak? sorusuna yoğunlaşırken dün yapılan Kabine toplantısından 9 gün tatil kararı çıkmadı. 

Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar vatandaşın yüzünü biraz gülümsetti. Vatandaş toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını araştırıkenkarar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla yayımlanan Resmi Gazete'nin son sayısında Köprü,  Otoyollar ve toplu taşımaya bayram boyunca ücretsiz kararı çıktı. 

Vatandaş Köptü ve Otoyolları ücretsiz kullanabilecekken, toplu taşımaya da bayram boyunca ücretsiz binebilecek. 

Ancak yap-işlet-devret modeli ile yapılan projeler bu ücretsiz olmayacak.  

Ankara'da da ücretsiz olacak

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 30 Nisan saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar, 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılan projeler hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

Karara göre, 2 Mayıs saat 00.00'dan 4 Mayıs saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz hizmet verecek.