Bayrampaşa'da kan donduran cinayet : Adliyeye sevk edilen katil zanlısı tutuklandı

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlunun cesedi Bayrampaşa'da derin dondurucuda parçalanmış olarak bulunmuştu. 19 yaşındaki genci vahşi bir şekilde ölüren katil zanlısı 28 yaşındaki Hakan Öztürk tutuklandı. Soruşturma kapsamında, şüphelinin evinde yapılan incelemede üç ayrı bıçağın bulunduğu ve cinayette kullanıldığı tahmin edilen bıçakların inceleme gönderildiği öğrenildi.

Bayrampaşa'da kan donduran cinayet : Adliyeye sevk edilen katil zanlısı tutuklandı

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar, bir gündür haber alamadığı oğlu Muhammet Nur Kasadar'la ilgili 11 Temmuz'da polise başvurmuştu. Şüpheli, fidye istediği aileyle buluştuğu sırada polis tarafından yakalanmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Öztürk, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Soruşturma savcısına çıkarılan Öztürk'ün "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanması talep edildi. Şüpheli, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı.  Mahkeme, Öztürk'ün tutuklanmasına karar verdi.

Öte yandan soruşturmayla ilgili bazı detaylar da ortaya çıktı. Savcılık kaynaklarına göre, öldürülen Muhammed Nur Kasadar'ın cesedinin parçaları buzdolabı, derin dondurucu ve bir valize konuldu. Deliller, buzdolabı ve derin dondurucu ile birlikte Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Şüpheli ifadesinde, Kasadar'a ait cep telefonu da çöpe attığını söyledi.

Şüpheli evi temizlediği için evde ufak tefek kan izleri dışında bir şey bulunmadı. Ayrıca ikisi ekmek bıçağı, biri meyve bıçağı olmak üzere toplam üç bıçak bulundu. Bu bıçaklar olayda kullanılma ihtimali nedeniyle incelemeye gönderildi. Olay öncesi şüpheli ve maktulün nargile kullandıkları, sonrasında kavganın çıktığı, şüphelinin Kasadar'ı iple boğduktan sonra cesetten kurtulmak parçalara ayırdığı tahmin ediliyor. Vücut parçalarının adli tıpta birleştirilebilir hale getirilerek otopsi yapılabilir hale getirilmesi de hedefleniyor.