Bazen balıkçı, bazen asker, bazen ise kilise üyesi... Kim bu gizemli sarışın?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'nda askerler ile verdiği yeni yıl pozunda bir detay dikkatlerden kaçmadı. Askerler arasında yer alan bir sarışın kadının, Putin ile daha önce balıkçı ve kilise üyesi karakterleriyle poz verdiği ortaya çıktı. Olay sonrası sarışın kadının kim olduğu dünya gündemine oturdu.

Bazen balıkçı, bazen asker, bazen ise kilise üyesi... Kim bu gizemli sarışın?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yıl mesajını verirken arkasında Kremlin Sarayı fonu yerine askerler yer aldı. Karede sarışın bir kadının yer aldığı görülürken, söz konusu kadının daha önceki fotoğraflarda farklı karekterlerde yer aldığı ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni yıl mesajında Ukrayna savaşına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Batı’yı hedef alan ve Rus askerlerinin Ukrayna'da anavatanını koruduğuna vurgu yapan Putin bu yıl bir geleneği değiştirdi.

Bazen balıkçı, bazen asker, bazen ise kilise üyesi... Kim bu gizemli sarışın? - Resim : 1

Putin’in arkasında Kremlin Sarayı fonu yerine Rus askerler yer aldı. Uluslararası basında ise görüntülerde yer alan askerlere dair yeni iddialar var.

Söz konusu askerlerin Ukrayna savaşında yer aldıkları duyurulmuştu. Askerlerden birinin ise sıklıkla etkinliklerde farklı karakterlerde yer alması, “Putin askerler yerine oyuncuları kullandı” iddialarının ortaya atılmasına sebep oldu.

Bazen balıkçı, bazen asker, bazen ise kilise üyesi... Kim bu gizemli sarışın? - Resim : 2

Askeri üniforma giyen sarışın kadın bütün dikkatleri üzerine çekti. NTV'de yer alan habere göre Rusya'da Telegram hesaplarına düşen kadının adı Anna Sidorenko olarak açıklandı. İlginç olan ise söz konunu kadının son birkaç yıldır Vladimir Putin'in fotoğraflarında farklı karakterlerle ortaya çıkması. 2016’daki bir etkinlikte ise adı Larisa Sergukhina olarak belirtilmişti.

Bazen balıkçı, bazen asker, bazen ise kilise üyesi... Kim bu gizemli sarışın? - Resim : 3

Tabloid gazetelerde yer alan bilgilere göre, 2016 yılında balıkçı olan kadın, bir sonraki yıl kilise üyesi olarak Putin’le poz verdi. Aynı kadının 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyaretinde dondurma satıcısı olarak yer aldığı öne sürüldü. Ancak söz konusu görüntülerde yer alan kadının aynı kişi olduğuna dair henüz bir teyit yok.

Kadının kimliğine ilişkin farklı iddialar bulunuyor. Bunlardan biri Rus lider Putin'in güvenlik ekibinde yer aldığına yöneliik. Bir diğer iddia ise Kremlin'in bu tarz işlerde aktörler ve aktrislerle çalıştığı.