BBC muhabiri Gazze'deki hastanede gözyaşlarına hakim olamadı! Dizlerinin üzerine çöktü!

İsrail- Hamas çatışması hız kazanırken Gazze'de hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısı da artıyor. BBC Arapça servisinin muhabiri Adnan El-Bursh, Gazze'de yaşananları aktarmak için gittiği Şifa Hastanesi'nde haber yaparken, gözyaşlarına hakim olamadı. Ölü ve yaralıların arasında kendi arkadaşlarını da gören muhabir, dizlerinin üzerine çökerek "Hayatım boyunca bir daha unutamayacağım şeyler gördüm" ifadelerini kullandı.

İsrail-Hamas çatışması alevlenirken, bölgede ölü sayısı giderek artıyor. Savaştan ve şiddetten en çok etkilenenler yine siviller olurken, bölgeden haber yapan BBC ekibinin görüntüleri ise yürekleri dağladı.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

BBC Arapça servisinin muhabiri Adnan El-Bursh, Gazze'de yaralananların ve yaşamını yitirenlerin götürüldüğü Şifa Hastanesi'nde haber yaparken gözyaşlarına boğuldu. Bölgede yaşayan ve BBC'nin önemli haberlerine imza atan El-Bursh ve kameramanı, hastanede inceleme yapıp gözlemlerini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

DİZLERİNİN ÜZERİNE ÇÖKTÜ

Bir noktada dizlerinin üzerine çöken muhabir, cesetler arasında arkadaşlarını ve komşularını gördüğünü söyledi. Yaşadıklarının çok travmatik olduğuna vurgu yapan El-Bursh, "Cesetler her yerde. Hayatım boyunca bir daha unutamayacağım şeyler gördüm. Burada El-Şifa Hastanesi'nde cesetler her yerde. Yaralılar yardım çığlıkları atıyor, bu sesleri bir daha unutmak imkansız. Ölüler, yaralılar arasında kameraman arkadaşım Mahmud arkadaşı Malik'i gördü. Malik hayatta kalmayı başardı ama ailesi öldü." dedi.

"KARİYERİMİN EN ZOR GÜNÜ"

Şok içindeki muhabir, "Burası bizim hastanemiz. İçeride arkadaşlarımız, komşularımız ve topluluğumuz var. Bugün kariyerimin en zor günü." ifadesini kullandı.