Ünlü sunucudan BBC'ye milyonluk dava!

BBC One’da çarpışma simülasyonuna gönüllü olan 46 yaşındaki sunucu Jem Stansfield, sağlığının bozulduğu gerekçesiyle kanala 3.7 milyon sterlinlik dava açtı.

2014 yılında İngiliz yayın kuruluşu BBC One'daki Bang Goes Theory adlı programa katılan ünlü sunucu Jem Stansfield çarpışma simülasyonunda gönüllü olarak yer aldı. Programda özel olarak tasarlanan bir arabaya bağlanan ve sahte bir elektrik direğine fırlatılan Stansfield, çarpışma simülasyonunda bir mekanizma tarafından ileri geri çekildi.

Jem Stansfield, şiddetli çarpışmaların etkisiyle boynunda ciddi hasar meydana geldiğini belirterek bunun yanı sıra baş dönmesi, psikolojik sorunlar ve beyninde hasar oluştuğunu açıkladı. Stansfield, programın sağlığını etkilediği gerekçesiyle İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye 3.7 milyon sterlinlik (42 milyon TL) tazminat davası açtığını ifade etti.

Sunucunun avukatları ise konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Stansfiel’in sunuculuk kariyerinin de bundan büyük ölçüde etkilendiğine dikkat çekti. Söz konusu avukatlar, BBC'nin sunucuya tazminatın üçte ikisini ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.