BBP Genel Başkanı Mustafa Destici "Bana göre 7'li bir masa var"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, tv100'de yayınlanan Yerinde Siyaset programına konuk oldu. Destici, Deniz Tural'ın gündeme dair sorularını yanıtladı. Mustafa Destici 6'lı masası için "Bana göre 7'li bir masa var" dedi.

tv100'de yayınlanan Yerinde siyaset programına konuk olan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle; 

"Seçim çalışmaları başladı mı?"

Seçim çalışmalarına geçtiğimiz yıl kurban bayramından sonra yani Ağustos ayı gibi başladık. 10 ayda 74 vilayete gittik, 7 vilayet kaldı. Onları da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız.

Üniversite sınavı kalkacak mı?

Düşüncemiz; sınavların kaldırılması. Cumhur İttifakı seçilirse, 2023 seçimlerinden sonra bunun adımının atılabileceğine inanıyorum. BBP Meclis’i etkileyecek pozisyonda yer alırsa bu konuyu Meclis’in gündemine taşıyacaktır. Üniversite sınavlarının kalkmasını destekliyoruz. Dünyada modelleri var, Türkiye'ye uygun olanı araştırıp ona göre yürürlüğe koyulması gerektiğini düşünüyoruz.

"Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız, ya da kim olacak?"

BBP olarak Cumhur İttifak'ının üyesiyiz. Bundan dolayı adayımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. 2023 seçimleri için adayımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"Bana göre 7'li bir masa var"

Bana göre 7’li bir masa var. Orası bir siyaset ve seçim masası. Bu masanın 7’nci bir ortağı var o da PKK’nın siyasi uzantısı HDP. Eğer HDP masada yoksa 6 Genel Başkan ve en başta Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu sorulara yanıt vermesi lazım;

1- HDP'nin desteğini istiyorlar mı istemiyorlar mı?

2- HDP ola ki seçimi kazanırlarsa hükumette yer alacak mı almayacak mı?

Biz seçimi kazanırsak HDP hükumette yer almayacak. 

7'li masanın 7'sinde de farklı cumhurbaşkanı adayı var

Henüz bir aday üzerinde uzlaşabilmiş değiller. 7’li masanın 7’sinin de kafasında farklı Cumhurbaşkanı adayı var. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının Sayın Kılıçdaroğlu olacağını tahmin ediyorum.

O masayı farklı bir yöne götürecek olan, olmazsa olmazı İYİ Parti’dir. İYİ Parti o masadan çekildiği anda o masanın hiçbir önemi kalmaz. İYİ Parti de şu an masadaki gidişattan hoşnut değil.