BBP'den 'Tito artığı' açıklaması: Toplumu yaralayan bir zihniyeti kastettik

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, tv100’de yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Karacan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin TİP Genel Başkanı Erkan Baş için "Adam Tito artığı" ifadelerine yönelik "Bizim Balkan Türklüğünü kastederek, ‘Tito artığı’ dememiz mümkün değil. Yugoslavya’da özellikle etnik grupları etkisizleştiren onun yerine Yugoslav milliyetçiliği ortaya koymaya çalışan, toplumu yaralayan bir zihniyeti kastettik." dedi.

tv100’de yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karacan şu ifadeleri kullandı:

"Bizim Balkan Türklüğünü kastederek, ‘Tito artığı’ dememiz mümkün değil. Yugoslavya’da özellikle etnik grupları etkisizleştiren onun yerine Yugoslav milliyetçiliği ortaya koymaya çalışan, toplumu yaralayan bir zihniyeti kastettik.

"TÜRKİYE'DE HDP İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR"

TİP’in Genel Başkanı olduğu söylenen arkadaş Boşnak kökenli olduğu söyleniyor. Bu arkadaşın Balkan Türklüğüyle ilgili bir açıklama yaptığını duydunuz mu? Geliyor Türkiye’de HDP’yle iş birliği yapıyor, Türk polisine ‘İşgalci’ ifadesini kullanıyor.

"TİTO'NUN İDEOLOJİK ÇİZGİSİNDE OLAN KİŞİYE SÖYLENMİŞTİR"

Her türlü anarşist uygulamaların içerisinde oluyor. Yani bizim burada kastettiğimiz Marksist, Leninist anlayışa sahip Tito’nun ideolojik çizgisinde olan kişiye söylenmiştir. Bu Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşlarımızla ilgili değildir."

MUSTAFA DESTİCİ ERKAN BAŞ'A NE DEMİŞTİ?

tv100’de Talat Atilla ve Tamer Korkmaz ile Memleket programına konuk olan Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici şu ifadeleri kullanmıştı:  “Yugoslavya’da Tito rejimi vardı. Bir komünist rejim vardı. Buradan geçiyorsun Almanya’ya. Tamamen sol örgütleri içerisinde. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun ve Türkiye’ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soy ismin ne? Jusoviç. Burada neyi kullanıyorsun? Baş’ı kullanıyorsun. Soyadı Baş olan siyasetçi kim? TİP’in genel başkanından söz ediyorum. Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun? Aç bak Google’a. Gerçeğin toplumdan gizlenmesini doğru bulmuyorum."