BDDK: Karar enflasyonun kontrol altına alınmasına da olumlu katkı sağlayacak

BDDK Başkanı Akben, kurumun aldığı kararla ilgili açıklama yaparak, kararın enflasyonun kontrol altına alınmasına da olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

BDDK: Karar enflasyonun kontrol altına alınmasına da olumlu katkı sağlayacak

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, cuma günü kurumun aldığı TL nakdi ticari kredilerin amacına uygun kullandırılmasına yönelik sınırlamalar içeren kararı "makroihtiyati tedbir" olarak tanımladı.

"Bazı şirketler döviz pozisyon fazlası bulunmasına rağmen, TL kredi kullanarak döviz alımı yaptı"

BBDK tarafından bankalara kredilerin kullandırım amacına aykırı işlemlerin gerçekleştirilmemesi için daha önce talimatlar verildiğini hatırlatan Akben, ancak bazı şirketlerin, döviz borcu ya da döviz yükümlülüğü olmamasına hatta döviz pozisyon fazlası bulunmasına rağmen, TL kredi kullanarak döviz alımı gerçekleştirdiklerini ve döviz pozisyonu tuttuklarını gözlemlediklerini söyledi.

"Kararla döviz, gerçekten ihtiyaç olan alanlarda kullanılacak"

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Kredi sisteminin etkin şekilde çalışması ve kredilerin amacına uygun bir şekilde kullanılması için alınmış bir makroihtiyati tedbirdir. Bu karar aynı zamanda, dövizin gerçekten ihtiyaç olan alanlarda kullanılmasına ve enflasyonun kontrol altına alınmasına da olumlu katkı sağlayacak." açıklamasında bulundu.