Bebeğini sokakta bırakan annenin açıklamaları duyanları şoke etti! Ebeler ve bebek hemşireleri öneriyormuş!

Bebeğini bebek arabasıyla birlikte sokağın ortasında bırakan annenin söyledikleri duyanları çok şaşırttı. Bunun uzmanlar tarafından önerilen bir şey olduğunu söyleyen dört çocuk annesi, sebebini de açıkladı. İşte annenin söyledikleri...

Bebeğini sokakta bırakan annenin açıklamaları duyanları şoke etti! Ebeler ve bebek hemşireleri öneriyormuş!

Danimarka'da yaşayan dört çocuk annesi Annie Samples adındaki kadın, bebeğini temiz hava alması için bebek arabasıyla birlikte sokakta bıraktı. Bu durumun aslında çok normal olduğunu söyleyen Samples, ilginç açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Bebeğini sokakta bırakan annenin açıklamaları duyanları şoke etti! Ebeler ve bebek hemşireleri öneriyormuş! - Resim : 1

Rahat uyuması için

Danimarka'da yaşayan dört çocuk annesi Annie Samples, bebeğini daha rahat uyuması için bebek arabasında sokakta bıraktığını anlattı. Haberi görenler, bebeğini sokakta bırakmasına ilişkin olumsuz tepkiler gelse de bu aslında Danimarka'da bayağı yaygın. Danimarka'da yaşayan ebeveynler, bebeklerini sokakta bebek arabalarının içinde bırakabiliyorlar. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Annie de bebeklerini dışarıda bırakmanın sadece Danimarka'ya ait bir kültür olmadığını ve bunu ebelerin de önerdiğini ifade etti.

Bebeğini sokakta bırakan annenin açıklamaları duyanları şoke etti! Ebeler ve bebek hemşireleri öneriyormuş! - Resim : 2

Annie, "Bebeğini uyuması için dışarıda bırakmak yalnızca Danimarka'ya özel kültürel bir olaydan ibaret değil; ebeler ve bebek hemşireleri de bunu tavsiye ediyor. Hava nasıl olursa olsun, temiz havada uyumaları için ebeveynler uyku saatinde bebeklerini dışarıda bırakıyor. Buradaki bebekler kaçırılmıyor çünkü kimse bir başkasının çocuğunun sorumluluğunu istemiyor." dedi.

Bebeğini sokakta bırakan annenin açıklamaları duyanları şoke etti! Ebeler ve bebek hemşireleri öneriyormuş! - Resim : 3

Her yer de yapılmayabilir!

Annie, aynı zamanda Danimarka'da normal olsa da, sırf Danimarka'da güvenli diye aynı şeyin başka bir yerde yapılmasının güvenli olmayabileceğini de düşünüyor. 

Dört çocuk annesi, "Böyle bir şehirde yaşadığım için çok mutluyum. Bir kafeye girerken bebeğimi uyuması için dışarıda bırakabiliyorum." dedi.

Annie, bebeklerin açık havada arabaları içerisinde bırakılsa da Danimarkalı ailelerin gözlerini bebek arabalarından ayırmadığını ve çoğunun bebek monitörü kullandığını da sözlerine ekledi. Bazı aileler ise bebeklerini sokakta bırakmaktansa balkon veya bahçelerinde bırakıyormuş. 

Bebeğini sokakta bırakan annenin açıklamaları duyanları şoke etti! Ebeler ve bebek hemşireleri öneriyormuş! - Resim : 4