Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler...

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler farklı yöntemler arıyor. Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı. Günümüzde en çok tercih edilen kısırlık tedavilerinin en önemli yöntemi olarak bilinen 'tüp bebek tedavisi' hakkında merak edilenleri uzmanlar açıkladı. İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler...

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler...

Doğal ve bilimsel yöntemleri kullanarak çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, araştırmaya devam ediyor. Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebekte donma çözme tedavileri hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı. İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler...

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 1Embriyo dondurma, embriyoları gelecekte kullanmak üzere korumanın bir yoludur. Çoğu tüp bebek ve mikroenjeksiyon (ICSI) işlemlerinin bir parçasıdır. Embriyolar dondurularak saklanır ve yıllarca kalabilecekleri düşük bir sıcaklıkta saklanır. Embriyolar daha sonra çözülerek rahme transfer edilebilir.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 2Embriyo dondurma işleminde özellikle vitrifikasyon metodu ile günümüzde çok başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Vitrifikasyon ile dondurulmuş embriyoların çözümünde neredeyse yüzde 100’lere varan sağ kalım oranı ve en az taze transfer, hatta taze transferden daha yüksek canlı doğum oranları yakalanabilmektedir.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 3Embriyo dondurma iki şekilde yapılmaktadır:

* Taze transfer edilen embriyolara ek olarak diğer kaliteli embriyoların dondurulması,

* Polikistik over sendromu veya 15’ten fazla yumurta toplanması durumunda hiç taze transfer yapmayıp, gelişen tüm kaliteli embriyoların dondurulması.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 4Bu işlemde genellikle 5. ya da 6. günde, blastokist aşamasında olan embriyolar vitrifikasyon yöntemi ile dondurularak saklanmaktadır. Çok nadiren özel durumlarda, embriyolar 3. gün dondurularak saklanmaktadır. Çözme sonrasında da sağ kalım oranları yüzde 98-100’ler civarında olmakta ve taze uygulamaya yakın oranlarda ya da daha iyi oranda gebelik sonuçları elde edilebilmektedir.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 5Çiftlerden izin belgesi alınarak dondurulan embriyolar, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafınca hazırlanan ve yürürlüğe giren bir yasa ile her yıl çiftlerin uzatmaya devam onayı alınarak, 5 yıl boyunca hatta gerektiğinde 5 yıl ilaveten de uzatılarak sıvı nitrojen içerisinde saklanabilmektedir.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 6Tüm embriyoların dondurularak saklanması

Hastalarımızın tedavisi sırasında eğer aşırı uyarım sendromu riski söz konusu ise (çoğu zaman 15’ten fazla yumurta toplanması ile karakterize), o ay taze transfer yapılmayıp, emniyetli tarafta olmak adına tüm embriyolar dondurularak saklanabilmektedir. Böylece geç başlangıçlı aşırı uyarım sendromu riski sıfırlanmış olur. Genellikle 5. veya da 6. gün blastokist aşamasına ulaşmış olan embriyolar dondurularak saklanmaktadır. Ardından görülen ilk adetle veya sonrasında çözme uygulaması planlanmaktadır.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 7Bir diğer tedavi şekli olan, preimplantasyon genetik tanı (PGS/PGT) uygulamasında da 5. ve 6. gün embriyolardan biyopsi alındıktan sonra dondurma işlemi yapılmakta ve genetik sonuçları geldikten sonra çözme uygulaması planlanmaktadır.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 8Bütün bu tedavi seçeneklerinin etkin şekilde kullanılabilmesi ve çözme uygulaması ile gebelik şansının en yüksek düzeyde olabilmesi için, tüp bebek merkezinin dondurma-çözme programının çok iyi olması gerekir.

Bebek hasreti yaşayanların dikkatine! Uzmanlar çocuk sahibi olmak için detayları paylaştı! İşte, tüp bebek tedavisi hakkında merak edilenler... - Resim : 9Tüp bebek merkezinde çok etkin bir şekilde donma çözme tedavisi uygulanmalı, 5. ve 6. gün dondurulması tercih edilmeli ve vitrifikasyon yöntemi ile yüzde 98-100’ler civarında sağ kalım oranları ile hizmeti verilmelidir.