Bebek katili Abdullah Öcalan'ı övmüştü! Merdan Yanardağ'a tutuklama talebi

Bir televizyon programında bebek katili Abdullah Öcalan'ı övdüğü için gözaltına alınan Merdan Yanardağ hakkında tutuklama talep edildi.

Bebek katili Abdullah Öcalan'ı övmüştü! Merdan Yanardağ'a tutuklama talebi

Merdan Yanardağ bir televizyon programında bebek katili Abdullah Öcalan'ı övmüştü. Hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ'ın tutuklanması talep edildi.

TUTUKLAMASI TALEP EDİLDİ

Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı, bebek katili Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yanardağ dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yanardağ, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.  Savcılıktaki ifadesinin ardından Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

RTÜK DE HAREKETE GEÇMİŞTİ

RTÜK Başkanı Şahin, Yanardağ'ın açıklamaları üzerine, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

YANARDAĞ NE DEMİŞTİ?

Yanardağ, 'siyasi mahkum' olarak bahsettiği bebek katili Öcalan hakkında, "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." ifadelerini kullandı.