Bebek katili Abdullah Öcalan'ı övmüştü! Merdan Yanardağ tutuklandı

Bir televizyon programında bebek katili Abdullah Öcalan'ı övdüğü için gözaltına alınan Merdan Yanardağ tutuklandı. Yanardağ hakkında "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

Bebek katili Abdullah Öcalan'ı övmüştü! Merdan Yanardağ tutuklandı

TUTUKLANMASI TALEP EDİLMİŞTİ

Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı, bebek katili Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yanardağ dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yanardağ, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.  Savcılıktaki ifadesinin ardından Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

RTÜK DE HAREKETE GEÇMİŞTİ

RTÜK Başkanı Şahin, Yanardağ'ın açıklamaları üzerine, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

TEPKİ YAĞMIŞTI

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yanardağ'ın açıklamalarıyla ilgili ‘Rezillik Ötesi’ ifadelerini kullandı. Çelebi tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’dan Bebek Katiline övgüler… -Öcalan Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkum… -Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur… -Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, son derece zeki bir kişidir. Cezaevinde filozof oldu… Rezillik ötesi!”

AK Parti milletvekili Alpay Özalan da, Twitter'dan Yanardağ'a tepki göstererek, "CHP'nin fondaş kanalında çalışan Merdan Yanardağ denilen kendini bilmez, terörist başı Apo'ya övgüler yağdırıyor. Utanmadan bebek katiline "Çok zeki, filozof, siyasi rehin..." diyor. CHP, bu ülkenin baş belasıdır" ifadelerini kullandı.

Yanardağ’a bir tepki de İYİ Parti’den geldi. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır yaptığı açılamada, “Abdullah Öcalan eli kanlı, bebek katili bir teröristir. Bu alçağa güzelleme yapan ve hapisten çıkarılmasını talep eden vatan hainidir. TELE1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı şiddetle kınıyorum. Devletimizin savcılarını göreve davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

YANARDAĞ NE DEMİŞTİ?

Yanardağ, 'siyasi mahkum' olarak bahsettiği bebek katili Öcalan hakkında, "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." ifadelerini kullandı.