Bedelli askerlik kurasında çıkmayanlar üzülmesi... Resmi Gazete'de yeni yayımlandı... Bedelliyi kaçıranlara büyük fırsat

Türkiye'de bedelli askerlik yapmak isteyenleri ya da yapacakları ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı "Askeralma Yönetmeliği"nde değişiklik yaptı. Yeni kararlar ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Bedelli askerlik kurasında çıkmayanlar üzülmesi, yeni bir fırsat doğdu.

Bedelli askerlik kurasında çıkmayanlar üzülmesi... Resmi Gazete'de yeni yayımlandı... Bedelliyi kaçıranlara büyük fırsat

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askeralma Yönetmeliğinde çeşitli değişikliklere gitti. Bedelli askerlik özelinde yapılan düzenlemelerin uygulanmasına ilişkin detayların yer aldığı yeni yönetmelik maddeleri ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre temel askerlik eğitimini almadan Türk vatandaşlığından çıkan yükümlüler tekrar vatandaş olduklarında bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayacak.

TEKRAR MÜRACAAT EDEBİLECEKLER

Kura sonucunda bedelli askerliğe seçilmeyenler, iki aylık süre içinde ödeme yapmayanlar ile kura veya sınıflandırma öncesi vazgeçenler müracaat şartlarını sağlamaları halinde bedelli askerliğe yeniden müracaat edebilecek. Her başvuruda Kanuna göre yeniden hesaplanan bedel miktarı peşin olarak ödenecek, ödenecek bedel tutarı önceki ödemelerinden mahsup edilemeyecek. Kura veya sınıflandırma işlemini müteakip bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçenlere yeni bir müracaat hakkı verilmeyecek.

Öte yandan, kura veya sınıflandırma işleminin ardından bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçen yükümlüler de 'bedelli askerlik' yapamayacak.

SON TARİH 31 ARALIK

Bedelli askerlikten yararlandırılacak yükümlü sayısı Genelkurmay Başkanlığı ile koordine edilerek Bakanlıkça tespit edilecek. Bunların temel askerlik hizmetini yapacakları birlikler ile bu birliklerin kontenjanları Genelkurmay Başkanlığınca 31 Aralık tarihine kadar Bakanlığa bildirilecek.