Bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? 2023 bedelli askerlik ücreti kaç TL oldu?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu kez de bedelli askerlik ücretine çevrildi. Asker adayı milyonlarca genç, yeni yılda uygulanacak bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağını merak ediyordu. Milyonlarca gencin beklediği haber geldi… Peki 2023 bedelli askerlik ücreti kaç TL oldu? İşte bedelli askerlik ücreti hakkındaki tüm detaylar…

Bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? 2023 bedelli askerlik ücreti kaç TL oldu?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte asgari ücret oranı netleşti. Asgari ücretin hemen ardından memur ve emeklilerin alacağı zam oranının da netlik kazanmasıyla birlikte gözler bu sefer de bedelli askerlik ücretlerine çevrildi. Askerliğini henüz tamamlamayan ve bedelli askerlik yapma düşüncesinde olan milyonlarca asker adayı da bedelli ücretinin ne kadar olacağını merak ediyordu. 

Bedelli askerlik 100 bin TL'nin üzerinde mi oldu?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bedelli askerlik ücretinin 100 bin TL'yi aşacağı iddia ediliyordu. Milyonlarca genç de bu sorunun cevabını merak ediyordu. Herkesin cevabını merakla beklediği soru yanıt buldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında bedelli askerlik için uygulanacak ücretin miktarını açıkladı. 

2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,388581 olarak belirlendi. Böylece bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti. Bedelli Askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 93.258,44 lira olarak belirlendi.