beIN SPORTS'tan tv100.com'a özel Aboubakar açıklaması! O görüntü neden ekrana getirilmedi? Pozisyon VAR'a gönderildi mi?

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Beşiktaş, Giresunspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ikinci yarısındaki bir pozisyon oldukça gündem oldu. Siyah beyazlı takım kontra atağa çıkarken Aboubakar ile Giresunsporlu futbolcu arasında yaşanan pozisyon çok tartışıldı. Pozisyonun yayıncı kuruluş tarafından net bir şekilde ekrana getirilememesi de bu tartışmaları alevlendirdi. Yayıncı kuruluş ile iletişime geçen tv100.com önemli bilgilere ulaştı. İşte detaylar...

beIN SPORTS'tan tv100.com'a özel Aboubakar açıklaması! O görüntü neden ekrana getirilmedi? Pozisyon VAR'a gönderildi mi?

Beşiktaş, dün akşam evinde Giresunspor'u ağırladı. Karşılaşmada 1-0 geriye düşen siyah beyazlı ekip, geri dönüş yaparak müsabakadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Ancak Aboubakar ile Giresunsporlu futbolcu arasında yaşanan pozisyon maçı gölgede bıraktı.

Pozisyonun ekrana yansıtılmaması tartışmaları daha da alevlendirirken, pozisyona ilişkin detaylara tv100.com ulaştı.

GİRESUNSPOR'DAN AÇIKLAMA

Giresunspor Başkan Vekili Ferhat Karademir yaptığı açıklamada "Aboubakar yumruğu bize değil Türk futboluna atmıştır. Birkaç hafta önce kafa atan oyuncuya kırmızı vermemek için abartıyor diyerek VAR hakemlerine karşı gelecek kadar Beşiktaş'ı korumaya çalışan hakemi bu maça verme sebebiniz belli oldu." dedi.

ESKİ HAKEMLER "KIRMIZI" DEDİ

Erman Toroğlu: "Adam nakavt oluyor, kesin kırmızı kart. Hani adalet abi? VAR bunu çağırmıyorsa, kasıt var."

"Aboubakar rakibine tokat mı yumruk mu geçiriyor. Bu pozisyon niye gelmez? İşte bunlar olunca insanın midesi bulanıyor. Herkes zaten öküz altında bir buzağı arıyor ama bırakın öküz altındaki buzağıyı koskoca öküz gibi pozisyonları göstermiyorlar."

Ahmet Çakar: "Aboubakar yumruğu vuruyor ve hayat devam ediyor! Aboubakar'ın rakibinin ensesine attığı yumruğu yayıncı kuruluş niye gizledi! VAR hakemlerine muhtemelen bildirmediler. Hepiniz operasyon yapıyorsunuz!"

Fırat Aydınus: "Aboubakar'ın pozisyonu şiddetli hareketten dolayı kırmızı kart."

"POZİSYONUN HİSSEDİLMESİ GEREKİYOR"

Pozisyonun net bir şekilde ekrana getirilmemesinin ardından yayıncı kuruluş ile iletişime geçen tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır şu bilgilere ulaştı.

"Topsuz alanda olan bir pozisyon ve kontra atak. Yakın çekim olmaması kadar normal bir durum yok. Normalde top oyundayken kameralar, özellikle yakın çekim yapabilen kameralar genellikle topa odaklanır. Bazen sezmen, hissetmen gerekir pozisyonu ve futbolcuyu. Yine de o görüntü çekilebilirdi.

Her futbolcunun yakın plandan sürekli çekilmesi için 22 tane yakın çekim yapan kamera lazım ki böyle bir durum dünyada yok.

"GÖRÜNTÜ VAR'A GİTTİ"

Yayıncı kuruluş görüntüyü VAR'a göndermedi diye bir durum olamaz. Herhangi bir görüntü mevcutsa VAR' odasında da mevcuttur. Hatta VAR sistemi görüntü geniş açıda olsa dahi, anlık yakınlaşırma özelliği ile yakınlaştırabilir. Bu sistem VAR odasında bulunuyor."