Beklenen oldu! Pandemiden güçlenerek çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 MW’a ulaştı" diyerek yenilenebilir enerjinin pandemide yaşanan ekonomik güçlüklere rağmen olumlu yönde ivmelenen sektörlerden biri olduğunu söyledi.

Beklenen oldu! Pandemiden güçlenerek çıktı

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği tarafından düzenlenen “Güneş Zirvesi”nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yenilenebilir kurulu gücümüz 49 bin 550 MW’a ulaştı. Yenilenebilir enerji sektörü Covid-19 pandemisinde güçlenerek çıkan sektörlerden biri oldu” dedi.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği tarafından düzenlenen "Güneş Zirvesi"nde konuşan Bakan Dönmez, "Pandemide ortaya çıkan küresel durgunluğa rağmen yenilenebilir enerji sektörüne yapılan yatırımlar durmadı. Ocak-Ekim 2020 döneminde küresel ölçekte bir önceki yıla göre yüzde 15 daha fazla yenilebilir enerji ihalesi tamamlandı" açıklamasında bulundu.

Dönmez, Ekim 2020'de dünya borsalarındaki güneş enerjisi şirketlerinin piyasa değerlerinin de bir önceki yıla göre iki kat arttığına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: Uluslararası Enerji Ajansı'nın yayımladığı son raporda ortaya koyduğu önemli bir tespit vardı. Güneş önümüzdeki dönemde daha fazla üretimde söz sahibi olacak ve maliyetleri de düşmeye devam edecek. Enerji piyasası güneşin etrafında şekillenecek. 12 Nisan'da güneş ve rüzgâr saatlik bazda toplam üretimimizin yüzde 34'ünü karşıladı. Mayıs 2020'de elektrik üretimimizin yüzde 5,6'sını güneş enerjisinden karşıladık. 5 Haziran'da ise günlük maksimum lisanssız üretimi gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.