Devlet başkanı ülkede fiyat zammını yasakladı! "Yapanların vay haline"

Devlet Başkanı, bugünden başlayarak ülke içinde fiyatlara zam yapılmasını yasakladı. Bu kararının gerekçesini de açıklayan başkan, "Çünkü başbakanımızın da bahsettiği gibi çılgınca bir artıştan sonra fiyatlar bir o kadar daha arttı. Ve bugünlerde fiyatlar uçuk. Tavana vurdular" dedi.

Devlet başkanı ülkede fiyat zammını yasakladı! "Yapanların vay haline"

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bugünden itibaren ülke içinde fiyatlara zam yapılmasına yasak koydu. Belarus haber ajansı BelTA'nın haberine göre ekonomiden sorumlu kurmayları ile bir araya gelen Lukaşenko, bugünden itibaren ülke içindeki fiyatlara zam yapılmaması konusunda uyardı.

"Ya-sak-tır!"

Belarus lideri, "Ayın 6'sından itibaren fiyatlarda herhangi bir artış yasaktır. Ya-sak-tır! Bugünden itibaren. Yarından değil, bugünden itibaren. Böylece fiyatlar bir günde yükseltilemez. Bu nedenle bugünden itibaren fiyat zamları yasaktır. Ve muhasebe olarak geriye dönük bir şeyler yapanların, bazı hesaplamaları, yeniden hesaplamaları yapanların vay haline" uyarısı yaptı.

Devlet başkanı ülkede fiyat zammını yasakladı! "Yapanların vay haline" - Resim : 1

"Çılgınca bir artış"

Açıklamasında aldığı bu kararın sebebini de söyleyen Lukaşenko, "Çünkü başbakanımızın da bahsettiği gibi çılgınca bir artıştan sonra fiyatlar bir o kadar daha arttı. Ve bugünlerde fiyatlar uçuk. Tavana vurdular" ifadelerini kullandı.

Fiyatlar düşecek!

"Bundan böyle hiçbir yerde fiyatlara zam yapılmaması gerektiğini" sözlerine ekleyen Lukaşenko, ayrıca Başbakan Yardımcısı Nikolay Snopkov'a fiyatları düşürmek için yapılacakları araştırması için emir verdi.