Belediyeden sahte imza skandalı!

Haramidere’de çalışma ruhsatı olmayan fabrikada çıkan yangında 4 işçi feci şekilde can verdi. Firma sahibinin tutuklanmasının ardından yargı sürecinde bir gelişme yaşandı. Denetim ihmali bulunan belediyenin soruşturmayı sonlandırmak için evrakta sahtecilik yaptığı ortaya çıktı.

İddialara göre, Büyükçekmece Haramidere’de faaliyet gösteren tekstil ve plastik fabrikasında 22 Haziran 2019’da yangın çıktı. Ancak yabancı pasaport ve paralarını almak için fabrikaya yeniden giren yabancı uyruklu 4 işçi dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Yangının ardından firma sahibi Abdül Gürgen tutuklandı. Gürgen, 15 gün sonra adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Büyükçekmece Belediyesi olayla ilgili soruşturma açtı.

Soruşturmada yer alan iddiaya göre, yangının meydana geldiği fabrikanın ruhsatı olmadığı için fabrika mühürlenmişti. Ancak mühür kırılıp faaliyete devam edilmişti. Belediye buna olaya kanıt olarak savcılığa fabrika sahibi Abdul Gürgen’in eşi Yonca Gürgen’in imzasının bulunduğu bir taahhütname sundu.

Yonca Gürgen, belediyenin denetiminde ortaya çıkan eksiklikler giderilmeden fabrikanın faaliyete geçmeyeceğini taahhüt ediyordu. Yonca Gürgen duruşmada taahhütnamedeki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Mahkeme Büyükçekmece Belediyesi’nin sunduğu taahhütnamedeki imzanın incelenmesi için davaya bilirkişi atadı. Raporda Büyükçekmece Belediyesi’nin mahkemeye sunduğu taahhütnamede yer alan imzanın Yonca Gürgen’in el ürünü olmadığı belirtiliyordu.

Gürgen, Büyükçekmece Belediyesi yetkililerinin fabrika binasındaki eksikliklerle ilgili kendilerini zamanında uyarmadıklarını belirtti.