Ben Affleck ve Matt Damon Netflix'e rakip oluyor

Hollywood'un iki yıldız ismi Ben Affleck ve Matt Damon yapım şirketi kuruyor. Netflix gibi şirketlere rakip bir şirket kuracaklarını açıklayan iki yıldızın şirketlerinin adı ise Artists Equity olacak.

Ben Affleck ve Matt Damon Netflix'e rakip oluyor

Hollywood'un güçlü yıldızları, yönetmenleri ve yazarları, yayın dönemi maaş çeklerinden, yani geçmiş on yıllarda daha yaygın olduğu gibi, eğlence şirketlerinin en iyi çıkışı yapıp hit olan yapımlardan elde edilen parayı paylaşmayı reddetmesinden duydukları rahatsızlığı daha sık dile getirmeye başladı.

Bu rahatsızlığı dile getirenlerden sonuncusu Ben Affleck ile Matt Damon oldu. İki yıldız isim ortak yapım şiketi kuracaklarını açıkladı.

New York Times'ın haberine göre, Pazar günü yaptıkları açıklamada şirketlerinin adının Artists Equity olacağını ve bağımsız bir prodüksiyon şirketi olarak çalışacağını belirttiler. Bir film yapımcısı olarak "Argo" ve "The Town" gibi hitleri olan Bay Affleck, yalnızca Artists Equity için çalışmayı kabul etti.

Affleck, "Bu, uzun, çok uzun bir süredir kariyerimin en önemli bir sonraki adımı" dedi. Damon ise belirli sayıda filmde rol almayı taahhüt etti (kaç tane olduğunu söylemedi) ve yalnızca şirket için yapımcılık yapacağını söyledi.

NETFLİX'E RAKİP OLACAKLAR

İki yıldız, film ve televizyon sektöründeki değişimden yararlanmayı hedefliyor. Netflix gibi bir hizmet planlıyorlar. Ünlü aktörleri ve kamera arkası çalışanları kendileri için çalışmaya teşvik etmek için kârdan pay verecekleri bir işleyişleri olacağını açıkladılar.

Damon, Artists Equity'nin film ve televizyon yapımcılarının "Yaratıcı güçlerini sahiplenmelerine izin vererek, hem kıdemli hem de yeni başlayan film yapımcılarına içeriklerinin gelişimini düzene sokmaları için bir platform sunacağını" söyledi.

Ben Affleck ve Matt Damon, RedBird Capital Partners yatırım firmasından en az 100 milyon dolarlık finansman sağladılar. Büyük bir miktarda sermaye taahhüt ediyorlar.

RedBird, 2014 yılında eski bir Goldman Sachs yöneticisi olan Gerry Cardinale tarafından kuruldu. 2001 yılında Steinbrenner ailesiyle birlikte New York Yankees maçlarını yayınlayan YES bölgesel spor ağının kurulmasında yer aldı. RedBird'ün Artists Equity'ye yaptığı yatırımı "Zaman içinde ölçeklenebilen, önemli, dokuz haneli bir taahhüt" olarak tanımladı.

"Pişmanlığım, bunu daha önce deneyecek özgüvene sahip olamamış olmam"

Affleck ve Damon, 2000 yılında iki ortakla LivePlanet adlı bir multimedya şirketi kurdular. 60'tan fazla kişiyi istihdam ettiler ve HBO yarışması belgesel dizisi “Project Greenlight”ı yaptılar. Ancak interneti ana akım eğlence programlarına entegre etme fikirleri, 11 Eylül saldırıları da dahil olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya kaldı ve LivePlanet 2007'nin sonunda kapandı.

Bay Affleck, LivePlanet deneyiminin uzun süredir devam eden girişimciliğinin bir göstergesi olduğuna işaret ederken, zor bir iş üstlendiğini bildiğini söylüyor:

"İnsanlar beni kenara çekip, bunun çok fazla baskı ve çok iş olacağını söylediler. Stüdyoda masaların arkasında oturup, telefon görüşmeleri yapıyorlardı. Gidip gerçek bir film yapması gerekenler sanatçılardır. Tek pişmanlığım, bunu daha önce deneyecek özgüvene sahip olamamış olmam. Şimdi bunu yapmaya çok hazır hissediyorum. Hayatın yeterince deneyime, güvene ve kendine güvene sahip olduğum dönemdeyim."