Benzin ve motorinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Peki Benzin ve motorine indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Benzin ve motorinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları

27 Nisan 2023’te benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar olacak? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL olacak? Benzinin litresi ve motorinin litresi ne kadar para olacak? Ayrıca, dizel yakıtın fiyatı da kaç TL olacak?

Brent tipi ham petrol fiyatları ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanma akaryakıtı da etkiliyor.  Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Brent ham petrolü 77 dolar seviyelerinde işlem görürken, 27 Nisan 2023 sabahı benzin ve motorine ilişkin herhangi bir fiyat artışı veya düşüşüne dair bir haber yok.

Güncel benzin pompası fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litresi 19.72 TL'den satılıyor.

Benzinin ortalama litre fiyatı 21,21 Türk Lirası.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; KDV hariç rafineri satış fiyatı, vergisiz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek bulunur.

Vergisiz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük ABD Doları kurları takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkından rafinerilerde vergisiz azami satış fiyatı elde edilebilir.