Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Fiyatlara yansıyacak! (22 Haziran 2022 güncel akaryakıt fiyatları)

Benzin ve motorine son zamanlarda art arda gelen zamların ardından vatandaşı sevindiren indirim haberi geldi. Brent petrol fiyatları 116 dolar seviyelerinden yüksek bir düşüş yaşadı. Benzin ve motorine dev indirim geliyor. BU indirimler fiyatlara da yansıyacak. İşte detaylar..

Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Fiyatlara yansıyacak! (22 Haziran 2022 güncel akaryakıt fiyatları)

Türkiye'nin ve tüm dünyanın gündeminden akaryakıta gelen zamlar eksik olmuyor. Güne hep yeni bir benzin ve motorin zammı ile uyanan vatandaşlar için sevindiren haber geldi. ABD ham petrolü ve brent petrolde fiyatlarında yüzde 3'ü aşan bir düşüş yaşandı. ABD ham petrolü yaşanan düşüş ile 106 doların altına gerilerken, brent petrol ise 11 seviyesine kadar düştü. Tüm dünya için büyük önem taşıyan bu gelişmenin fiyatlara da yansıması bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİNE DEV İNDİRİM GELİYOR!

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin sebebi ise Biden'in federal akaryakıt vergisini askıya alması planı. Benzin ve motorin indirimine sebep olan ptrol petrol fiyatlarındaki gerilemenin diğer sebep ise Biden yönetiminin ABD'nin büyük petrol şirketlerine baskıyı artıracağı yönündeki beklentiler etkili oldu.

Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Fiyatlara yansıyacak! (22 Haziran 2022 güncel akaryakıt fiyatları) - Resim : 1

ABD Başkanı Joe Biden ve Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'de bir resesyonun kaçınılmaz olmadığına vurgu yapsa da Wall Street kurumları resesyon beklentilerini yükseltti.
Petrol piyasasında günün takip edilecek önemli gelişmelerinden biri Biden'ın benzinde geçici vergi muafiyeti çağrısı olacak.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar Başkan Biden'ın gün içinde Kongre'ye benzinde geçici bir vergi muafiyeti sağlanması çağrısında bulunacağını belirtti.

Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Fiyatlara yansıyacak! (22 Haziran 2022 güncel akaryakıt fiyatları) - Resim : 2

Biden Pazartesi günü ülkede artan benzin fiyatlarıyla mücadele için benzin vergilerinde geçici vergi muafiyet sağlayıp sağlamayacağının sorulması üzerine, “Bunu değerlendiriyorum. Verilere dayalı bir karar almayı umuyorum. Bu haftanın sonuna kadar bu konuda bir karara varacağız.” ifadesini kullanmıştı.

Biden, galon başına 18,4 sentlik bir muafiyet üzerine çalıştıklarını ifade etmişti. Ülkede benzin fiyatları galon başına 5 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Geçici vergi muafiyetine ABD Kongresi'nde birçok Demokrat'ın da dahil olduğu ciddi bir muhalefet olduğu belirtiliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul'da motorin litre 29.99 TL

İstanbul'da benzinin litre fiyatı 26,24 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre LPG 11.61 TL

İstanbul Avrupa yakasında bir litre LPG 11.82 TL.

Ankara'da motorinin litresi 30.11 TL.

Ankara'da benzinin litresi 27,55 TL.

Ankara'da LPG'nin litresi 11.85 TL.

İzmir'de motorinin litresi 30.11 TL.

İzmir'de LPG'nin litresi 11.55 TL.

İzmir'de benzinin litresi 27,55 TL oldu.