Madende hayatını kaybedenlere veda! Daha 23 yaşındaydı...

Bartın'daki maden faciasında 41 madenci hayatını kaybetti. Maden şehitlerinden Berkay Pınaroğlu için cenaze namazı kılındı. Berkay Pınaroğlu, daha 23 yaşındaydı...

Madende hayatını kaybedenlere veda! Daha 23 yaşındaydı...

Bartın'ın Amasra ilçesinde, maden ocağında yaşanan patlamada 40 madenci ile birlikte hayatını kaybeden 23 yaşındaki Berkay Pınaroğlu gözyaşları içinde toprağa verildi. Pınaroğlu'nun cenazesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katıldı. Patlamada yaşamını yitiren, evli ve 2 çocuk babası 27 yaşındaki Gökhan Mercan, Amasra'ya bağlı Makaracı köyünde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi. Madencilerin cenazelerinde gözyaşları sel olurken, geride kalanların feryatları yürekleri dağladı.

Berkay için cenaze namazı kılındı

DHA'da yer alan habere göre Amasra´da maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren maden işçisi 23 yaşındaki Berkay Pınaroğlu için cenaze namazı kılındı. Cenazeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil ve çok sayıda kişi katıldı.

Madende hayatını kaybedenlere veda! Daha 23 yaşındaydı... - Resim : 1

3 yıl önce çalışmaya başlamıştı

Berkay Pınaroğlu için Fatiha okuyan Dönmez, tabutun taşınmasına da omuz verdi. Berkay Pınaroğlu´nun babası Nazif Pınaroğlu, cenazede gözyaşı döktü. Muratbey köyünde toprağa verilen Berkay Pınaroğlu'nun, 2019´daki işçi alımı ile TTK´da çalışmaya başladığı öğrenildi.