Berke Global Holding CEO’su Haluk Tekinşen anlattı! Yatırımda başarı için...

Berke Global Holding CEO’su Haluk Tekinşen, başarılı bir yatırımcıda bulunması gereken özellikleri anlattı. Tekinşen, yatırımların sektörlerin gelişimine destek olduğunu belirttiği değerlendirmesinde, "Yatırımcı olmak çeşitli dinamikleri takip etmeyi zorunlu kılıyor" ifadelerini kullandı.

Berke Global Holding CEO’su Haluk Tekinşen anlattı! Yatırımda başarı için...

İnşaat, turizm, danışmanlık alanlarında şirketleri bulunan Berke Global Holding CEO’su Haluk Tekinşen, yatırımcı olmak için çeşitli dinamiklerin takip edilmesinin gerekli olduğunu ifade etti. Başarılı yatırımların sektörlerin gelişimine destek olduğunu da belirten Tekinşen, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

Yatırımcı olmak, aslında bazı sorumlulukların da alınmasını zorunlu kılıyor. Her şeyden önce başarılı yatırım demek, ilgili sektörün gelişimine katkıda bulunmak demektir. Bu nedenle yatırım yaparken ülke ekonomisine sunulacak katkılar düşünülmeli. Ayrıca yatırım öncesi ilgili sektörün dinamikleri takip edilmeli ve taleplerin karşılanması esas alınmalı.

2005 yılından beri Dubai’de ailesiyle birlikte yaşamına devam eden ve Berke Global Holding’in yatırımcısı olan ve aynı firmada CEO olarak çalışmalarına devam eden Tekinşen, her sektörde dinamiklerin hızlı bir şekilde değişime uğramasından dolayı doğru bir yatırımda sektörel gelişmelerin yakından takip edilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti:

Yatırımcı olmak, yenilikçi ve dikkat çeken projelerin hayata geçirilmesi anlamına geliyor. Tabi bu da yeterli değil. Bunun yanı sıra sektörün taleplerinin karşılanabilmesi gerekli olduğu için yatırımlarda bu husus da ön planda tutulmalı. Doğru yatırım hem bireysel hem de ulusal anlamda önemli katkıları beraberinde getirecektir.

Yenilikçi çalışmalar şart!

Doğru yatırımlarda bulunabilmek için çeşitli hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Haluk Tekinşen, konuyla ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Eğer bir girişimci olarak doğru yatırımlarda bulunmak istiyorsanız, öncelikle yatırım yapacağınız sektörün dinamiklerini belirlemelisiniz. Bu dinamiklerin değişip değişmediği de önemli olduğundan, sektörü sürekli incelemeli ve çalışmalarınıza başlamadan önce analizlerinizi kullanmalısınız. Sektör analizi, sektörün durumu ve eksiklikleri ile taleplerini belirlemenin en yaratıcı yoludur. Bu nedenle mutlaka sektör analizi gerçekleştirmeli ve sektörün gelişimini hedeflemelisiniz.”

“Sektörel analizler, yatırımların başarıya ulaşmasında temel etken olarak değerlendirilebilir.” diyen Haluk Tekinşen, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

Bir sektörün durumunu belirlemek ve sektörel talepleri karşılayabilecek yatırımlarda bulunmak, projelerin başarıya ulaşmasında önemli bir kriter. Bu nedenle özellikle girişimcilerin doğru ve başarılı yatırımları hedeflemesi çok önemli.