Ahmet Nur Çebi'den Murat Sancak'a bombardıman

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor - Beşiktaş maçının ardından teknik direktör, kulüp ve hakemler hakkında açıklamalarda bulunan Murat Sancak hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın açıklamalarının ardından basın toplantısı düzenledi. Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın büyük lokma olduğunun altını çizerek yapılan açıklamaları kınadağını ifade etti.

İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarından satır başları:

Nasıl oluyor da Adana Demirspor taraftarı Ersin'in kafasına para atabiliyor anlamış değilim. Sanki bir şey kurgulanmış gibi hissettim...

Sayın başkan bir anda öfkeyle kalkıp televizyonu kırıyor. Böyle bir ortamda önümüzde kalkıp televizyon kırılıyor. Bu tepkiyi bana gösterirseniz taraftar da bize ağıza alınmayacak sözler sarf eder. Bunları esefle karşılıyorum.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, hakemlerle ilgili öncesinde ve sonrasında yaptıkları ile şova dönüşmüştür. O saatten sonra kanal kanal bağlanmak bir şovsa yakışık almadı. Bir plansa gerekçesini bilmek istiyorum.

FETÖ diyorsunuz... Bilmediğimiz bir şey varsa savcılığa gitmeniz lazım. Çeteyle ilgili bir şey varsa bunları açıklayın. Elinizde ne belge varsa savcılığa gitmenizi çok önemsiyorum.

Biz 25 maçtır bazı hakemlerin hata yaptığını ve organize olduğunu ifade ettik. Bu sürede Murat Sancak'ın ağzını açmayıp Beşiktaş maçında gündeme getirmiş olması ilginçtir.

İstanbul'da oynadığımız Adana Demirspor maçında hakemlerin yaptıklarına rağmen yanımızda durmayıp, birden bire 25 maç sonra hakkını aramaya başladığını kamu oyunun takdirine bırakıyorum.

Murat Sancak İstanbul'daki maçtan sonra yaptığı açıklama buydu:

"Hakemler hata yapabilir. Bizim aleyhimize de lehimize de oluyor. Bu sporun güzelliği içindedir." Bu hakemler 4-5 ayda FETÖ'cü oldu.

Şov devam ediyor... Hızını alamıyor. Şenol Güneş ve Beşiktaş'ın teknik direktörü ile ilgili açıklama yapıyor. "Şenol Güneş gelecek sezon Beşiktaş'ta..."

Ben kendisine böyle bir görev vermedim. Bu kulüpte yönetimde de bulunmuyor. Bu kocaman yalandır.

Murat Sancak neden, "Şenol Güneş gelecek sezon Beşiktaş'ta" dedi bunu çıkıp açıklaması lazım. Bu tarihte bir ilktir. Bunu açıklığa kavuşturmak zorundadır.

Bugüne kadar Şenol Güneş ile bırakın anlaşmayı bir konuşma dahi olmadı. Şenol Güneş kıymetli bir hocadır. Bizim hocamız bellidir, kendisine de güveniyorum. Murat Sancak'a böyle bir açıklama yapmak yakışmamıştır.

Çok sevdiğim camia ve başkanla ilgili bu sözleri sarf etmek beni gerçekten üzmüştür ancak bundan sonra da devam edeceğim. Kimsenin hocam hakkında konuşmasını istemiyorum.

(Beşiktaş ile ilgili bir soruya) Beşiktaş'la ilgili bir bilgi veremem ama Adana Demirspor ile ilgili verebilirim. (Gülerek) Hocası seneye Trabzonspor'u çalıştıracak. Balotelli Juventus'a gidiyor.

Maaş yükü yüksek futbolcularımız ile anlaşamazsak, yollarımızı ayıracağız. Yerlerine daha kreatif oyuncular bulacağız. 3-4 transferimiz olacak. Geri kalanları altyapı ve genç futbolcularla oluşturacağız. Beşiktaş'ın bütçesini toparlama zamanı geldi.

Cenk Tosun açıklaması

Bir gazetecinin Cenk Tosun ile ilgili transfer sorusuna yanıt veren Ahmet Nur Çebi, "Cenk giderken kendisine söz verdik. Şu anda başka bir takımın oyuncusu. Sezon sonuna kadar beklememiz lazım. Eğer İstanbul'a gelip burada futbol oynamak isterse onu bağrımıza basacağız. Ben çok isterim" yanıtını verdi.

TFF'den Murat Sancak açıklaması

TFF'nin açıklaması şu şekilde

"Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 25. Haftasında 14.02.2022 tarihinde oynanan Adana Demirspor A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. müsabakası sonrasında, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sayın Murat Sancak’ın; TFF yetkilileri, hakemlerimiz ve Süper Lig’de görev yapan teknik sorumluların içinde, halen FETÖ’cülerin bulunduğu yönünde medya kuruluşlarına açıklamalarda bulunmuştur.

TFF olarak, Sayın Sancak’ı bu iddialarına ilişkin; elindeki tüm isimleri, bilgi, belge ve kanıtlarıyla Federasyonumuza ve devletimizin yetkili mercilerine iletmeye davet eder, bu iddialar hakkında gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla."