Beşiktaş Başkanı Çebi’den eleştirilere yanıt: “Transferlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, sponsorluk anlaşmasında yaptığı açıklamada, taraftarların kendisine destek olmasını istedi. Çebi, Kayserispor maçının ardından yapılan protestolara değinerek, “Beşiktaş taraftarının bana sahip çıkması gerekirken buna devam etmesini gerçekten anlamıyorum. Konu ekonomi ise, düzgün gidiyor. Transferlerin de çok iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Beşiktaş Başkanı Çebi’den eleştirilere yanıt: “Transferlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum”

Beşiktaş, Paribu iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Beşiktaş Token’ için gerçekleştirilen basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Paribu CEO’su Yasin Oral, Paribu Ürün Müdürü Mert Altaç katıldı.

“BU İŞİN NE KADAR DOĞRU YAPILDIĞINI, HEP BERABER ZAMANLA GÖRECEĞİZ”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin basın toplantısında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"Beşiktaş Token için Paribu ile anlaştık. Camiamız bunu uzun süredir bekliyordu. Biz de doğru zaman ve doğru iş birliğini araştırıyorduk. Kendimize güvenilir bir partner aradık. Güven konusunda sıkıntı yaşayan birçok kullanıcı oldu.

Fan Token konusuna her firma olmayı arzu etti. Birisi 10 diyor, 10 verdi ben 20 veririm diyor, 30 veririm diyor. Temelini ben hissedemedim. Yanılıyor olabilirim ama hissedemedim. İstemiş olduğum teminat mektubu konusunda gerekli desteği göremedim. Paribu'dan bu desteği gördüm, tereddütsüz bu işi yaptılar. Zaman, en doğrusunu gösterecektir. Bu işin ne kadar doğru yapıldığını, hep beraber zamanla göreceğiz. Zaman, beni haklı çıkaracaktır. Doğru yaptığımı biliyorum. Ben, Beşiktaş taraftarına güveniyorum ve onların gereken desteği vereceğine inanıyorum."

Beşiktaş Başkanı Çebi’den eleştirilere yanıt: “Transferlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum” - Resim : 1

“BEŞİKTAŞ TOKEN İLE PARİBU KULLANICILARINI BULUŞTURMAKTAN GURURLUYUZ”

Paribu CEO’su Yasin Oral ise, "Paribu'nun 6 milyon kullanıcısını, Beşiktaş Token ile buluşturmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

“BEŞİKTAŞ TOKEN'IN 10 YILLIK PLANLAMASINI YAPTIK”

Paribu Ürün Müdürü Mert Altaç, "Anlaşmamız kapsamında Beşiktaş Token'ın 10 yıllık planlamasını yaptık” diye konuştu.

Beşiktaş Başkanı Çebi’den eleştirilere yanıt: “Transferlerin çok iyi olduğunu düşünüyorum” - Resim : 2

Başkan Ahmet Nur Çebi daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çebi, “Nasılsınız” sorusuna, "Ben iyiyim teşekkür ederim. Yorucu bir süreçten geçiyoruz ama Beşiktaş başkanı ve yönetimi yorulmak zorunda. Düşünmekten uyuyamıyorum ama yastığa kafamı koyduktan sonra birçok şeyi doğru yapmanın huzuruyla uyuyorum. Çok şükür” şeklinde yanıt verdi.

"KONU EKONOMİ İSE DÜZGÜN GİDİYOR"

Çebi, "Yaptığınız bütün fedakarlıklara rağmen 'Yönetim istifa' diye bağırılıyor. Bu yaşananların nedenini açıklar mısınız?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Ah bir bilebilsem. Ekonominin düzeldiği bir ortamda, muhaliflerin gelme arzusu artabilir. Taraftar nezdinde karşılık bulabilir. Bunu neden yaptıklarını gelip benimle paylaşabilirler. Her Beşiktaşlı, benim için kıymetlidir. Gelip benimle konuşabilirler. 'Neden bağırıyorsunuz' diye sordum. 'Başkan, maç bittikten sonra bağırın dedi' demiş. Bunlar 3 dakika erken başladılar, kronometreleri yanlış. Beşiktaş taraftarının bana sahip çıkması gerekirken buna devam etmesini gerçekten anlamıyorum. Konu ekonomi ise, düzgün gidiyor. Transferlerin de çok iyi olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor'a 3-0 yenildiğimiz gün kahroldum. Ama dün Trabzonspor, Hatay'a yenildi. Başka takım, Hatay'ı yeniyor. Futbol; biraz kısmet, bazen şans. Top sizi sevecek. Sezonun sonunu görmek lazım. Taraftara sabır diliyorum.

Ben, 'Maç bittikten sonra istifa diye bağırsınlar' dedim. 3 dakika erken bağırdılar, 3 dakika öne alsınlar. Futbolcularımız soyunma odasına girsin, ben tribünde kendilerini 10-15 dakika daha bekleyeceğim. Tribünün %3'ü, %5'i bağırdı diye tüm stat bağırmış gibi algı yapılıyor."

ONANA'NIN PAYLAŞIMI

Onana’nın Kayserispor maçı sırasında eski takımı Lens’in maçını izlerken yaptığı sosyal medya paylaşımına ilişkin soruyu yanıtlayan Çebi şunları söyledi:

"Jean Onana'nın Lens maçı paylaşımıyla ilgili herhangi bir görüşme yapmadım. Oynamama nedenini hocaya sorarsınız. Başka takımlarda bu olaylar çok oluyor ama Beşiktaş'ta olunca gündeme getiriliyor. Onana çok iyi futbolcu. Buna inanıyorum. Zaman neler gösterecek, göreceğiz. Hoca oynatmıyorsa, oyuncuya mesaj veriyordur.”

YANLIŞ ONANA'NIN TRANSFER EDİLDİĞİ İDDİASI

Yanlış Onana'nın transfer edildiği iddialarına da cevap veren Çebi, “Bunu yapan kişi, Beşiktaş'a başkan adayı olmuş bir kişi. Aklınca espri yaptığını düşünüyor. Bunu espri olarak yapmamışsa, aklından zoru var demektir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu beyefendi, ortalık yoktu. Tekrar ortaya çıkmaya başladı. Hoş geldi, sefa geldi. Onunla da savaşmaya devam ederiz. Biz, Beşiktaş'a zarar verecek herkesin karşısında olacağız” diye konuştu.