Beşiktaş, BB Erzurumspor'u 4 golle geçti

Süper Lig’in 13. haftasında BB Erzurumspor karşısında 4-0 kazanarak farklı bir galibiyete imza atan Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde iç sahada üst üste en çok maç kazandığı dönemi yaşadı.

Beşiktaş, BB Erzurumspor'u 4 golle geçti

Süper Lig’in 13. haftasında BB Erzurumspor’u sahasında 4-0 gibi farklı bir skorla geçen Beşiktaş; Alanyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin mağlup olduğu haftada hata yapmadı ve zirveyle arasındaki farkı kapattı. Alanyaspor’la puan farkını 4’e, Galatasaray ve Fenerbahçe ile de puan farkını 1’e indiren siyah-beyazlılar, BB Erzurumspor galibiyetiyle iç sahada üst üste 4. maçını kazandı. Sergen Yalçın’ın göreve gelmesinden itibaren Vodafone Park’ta üst üste 3 maç kazanabilen siyah-beyazlılar, bu seriyi de yükseltmiş oldu.

3 maçta gol yemedi

Sezonun ilk iç saha maçında Antalyaspor ile berabere kalan ve ardından evindeki diğer maçta Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup olan Beşiktaş, sonrasında çıktığı 4 maçta da rakiplerine puan kaptırmadı. Yeni Malatyaspor’u 1-0, Başakşehir’i 3-2, Kasımpaşa’yı da 3-0 yenen Beşiktaş, BB Erzurumspor karşısında da farklı bir galibiyete imza atarken kalesinde gol görmedi. İç sahada üst üste 4. maçını kazanan siyah-beyazlılar, bu maçların 3’ünde rakip forvetlere gol izni vermedi.

Vida golle döndü

Beşiktaş’ın Hırvat stoperi Domagoj Vida, ligde 4 maç aradan sonra ilk 11’e dönerken, 70. dakikada attığı şık golle de galibiyete katkıda bulundu. Ligin 8. haftasında Gaziantep FK karşısında forma giyen ancak Hırvatistan Milli Takımı’nda yapılan test sonucunda korona virüs kaptığı belirlenen Vida, 2 haftalık karantina sürecinin ardından Kasımpaşa maçında takıma dahil olmuştu. Bu karşılaşmada forma giymeyen Hırvat oyuncu, geçtiğimiz hafta oynanan Alanyaspor karşısında da süre almamıştı. Hafta içinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde Tarsus İdman Yurdu’na karşı ilk 11’de sahaya çıkan 31 yaşındaki oyuncu, ligde 4 maç aradan sonra BB Erzurumspor önünde ilk 11’e geri döndü. Karşılaşmanın 70. dakikasında Ghezzal’ın sağ kanattan yaptığı ortada topuğuyla şık bir gol atarak takımını 3-0 öne geçiren Vida, galibiyette rol oynadı.