Beşiktaş, Fernando Santos’la başarılı olamaz

Sevgili okurlar, Beşiktaş Trendyol Süper Lig’in 29.haftasında Gaziantep FK ile karşılaştı. Beşiktaş’ın ilk 11’ini görünce 10 numara pozisyonunda çok iyi oynayan Ernest Muçi sol kanatta, stoper olarak kullanılan Zaynutdinov 10 numarada başladı. Stoper hattında Necip ve Warroll ikilisinin neler sunacağı ise merak konusuydu. Nitekim Santos’un tercihlerinin doğru olmadığı Beşiktaş’ın yediği gollerle ortaya çıktı. İlk golde savunmadan top çıkarılırken kaptırılan topta Sorescu, ikinci golde ise yerleşik savunmayı tek başına alt eden Draguş’un attığı gollerle Gaziantep FK sonuca gitti. (2-0) Defansı övünülen Beşiktaş, artık çok kolay yiyor.

Beşiktaş, Fernando Santos’la başarılı olamaz - Resim : 1

Geçen gün Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, “15 antrenörle görüştük ve Santos'ta karar kıldık. Avrupa'da son derece kısıtlı imkanlar vardı ara dönem olduğu için. Bize önerilen oyuncuları söylediğimizde Santos, 'Ben onları oynatmam. Semih, Demir Ege onlardan daha iyi’ dedi” ifadelerini kullandı.

FERNANDO SANTOS’UN TERCİHLERİNİ ANLAMAK GÜÇ

Santos’un tercihlerine bakıyoruz, Al Musrati sakatlıktan sonra oyuna Amartey giriyor? Nerede Demir Ege? Amartey, Demir Ege’den daha mı yetenekli, Demir Ege oyuna giremeyecek kadar kötü mü?

Takımın gole ihtiyacı var, Santos yaratıcı oyuncu olan Muçi’yi oyundan alıyor. Bunun mantıklı bir açıklamasını ben bulamıyorum. Onur Bulut oyundan çıkıyor, Ghezzal oyuna giriyor. Onur oyundan çıktıktan sonra yerine Svensson, girmiyorsa bu futbolcu niye alındı? Takımın en önemli oyuncularından Rashica neden sağ beke geçti? Santos’un tercihlerini anlamak gerçekten güç.

Beşiktaş, Fernando Santos’la başarılı olamaz - Resim : 2

FUTBOLCULAR MÜCADELE ETMİYOR

Bir parantezi de futbolculara açmak istiyorum. Sahaya bakıyorum, futbolcuların gardı çok çabuk düşüyor, reaksiyon yok. Sezon bitmedi Beşiktaşlı futbolcular, kendinize gelin!

HASAN ARAT MÜDAHALE ETMELİ

Beşiktaş bu şekilde devam ederse bu yenilgilere her geçen gün bir yenisi eklenir. Beşiktaş taraftarı yeterince üzüldü, artık Başkan Hasan Arat’ın bu yaşananlara karşı aksiyon alması şart. Yoksa Santos’un başarısızlıkları Hasan Arat’ın koltuğunu sallar.