Beşiktaş ve Fenerbahçe tarihi hezimet yaşadı, Galatasaray berabere kaldı! İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum

Avrupa kupalarında mücadele eden temsilcilerimiz haftayı galibiyet alamadan tamamladı. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United ile 3-3 berabere kaldı, Beşiktaş Konferans Ligi’nde Club Brugge’e 5-0, Fenerbahçe ise Nordsjaelland'a deplasmanda 6-1 mağlup oldu. Bu sonuçlarla Türkiye’nin UEFA ülke puanı değişti. İşte son durum…

Beşiktaş ve Fenerbahçe tarihi hezimet yaşadı, Galatasaray berabere kaldı! İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum

Yeni sezona Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alarak başlayan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, grup maçlarının 5.haftasını galibiyet elde edemeden tamamladı.

GALATASARAY, MANCHESTER UNITED MAÇINDAN BERABERLİK ÇIKARDI

Ali Sami Yen’de 51 bin 741 taraftar önünde oynanan maçın 11. dakikasında İngiliz temsilcisi, 19 yaşındaki Alejandro Garnacho'nun golüyle 1-0 öne geçti. "Kırmızılar" mücadelenin 18. dakikasında Bruno Fernandes ile skoru 2-0'a getirdi. Pozisyonlar üreten Galatasaray, aradığı golü 29. dakikada Hakim Ziyech'in ayağından buldu. Mücadelenin devre arasına konuk takımın 2-1 üstünlüğüyle girildi.

Beşiktaş ve Fenerbahçe tarihi hezimet yaşadı, Galatasaray berabere kaldı! İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum - Resim : 1

İkinci yarıya maçı çevirme umuduyla giren Galatasaray, Scott McTominay'ın 55. dakikada bulduğu golle bir kez daha 2 farklı geri düştü. Maçın kontrolünü elinde tutan ve topa daha çok sahip olan Galatasaray, 62. dakikada Ziyech'in serbest vuruştan golüyle farkı yeniden 1'e düşürdü ve umutlandı. Taraftarının desteğiyle baskısını artıran "Cimbom" maça 60. dakikada dahil olan Kerem Aktürkoğlu'nun 71. dakikadaki golüyle 3-3'lük eşitliği sağladı. Kalan bölümde Manchester United'ın girdiği birçok pozisyona rağmen kalesinde gole izin vermeyen sarı-kırmızılı takım, maçı berabere bitirdi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 5'e, Manchester United ise 4'e yükseltti.

BEŞİKTAŞ, CLUB BRUGGE’E FARKLI YENİLDİ

Bodo/Glimt mağlubiyetiyle Avrupa'ya veda eden Beşiktaş, Club Brugge ile oynadığı formalite maçında da Belçika ekibine 5-0 yenilerek Bodo/Glimt (2) ve Lugano maçlarının ardından bir mağlubiyet daha aldı. Beşiktaş bu yenilgiyle 5. haftayı son sırada tamamladı.

Belçika ekibi maçın her iki yarısının başında attığı gollerle 3 puana ulaştı.

Maçın 4. dakikasında Nielsen'in golüyle öne geçen Club Brugge, 14. dakikada da Thiago'nun golüyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte fileleri aynı oyuncuyla bir kez daha havalandıran konuk ekip, 51. dakikada Onyedika'nın golüyle farkı 4'e çıkardı. 70 dakikada Skov Olsen ile bir gol daha bulan Club Brugge sahadan 5-0 üstünlükle ayrıldı.

Club Brugge'a 5-0 yenilen Beşiktaş, 36 yıl sonra Avrupa kupalarında iç sahadaki en ağır yenilgisini aldı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe tarihi hezimet yaşadı, Galatasaray berabere kaldı! İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum - Resim : 2

O zamanki ismiyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı ekip, 1987 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i İzmir'de konuk ettiği maçtan 5-0 mağlup ayrılmıştı.

Beşiktaş'a, 36 yıl sonra Avrupa Kupaları'ndaki en farklı mağlubiyeti yaşatan takım Club Brugge oldu. Bu mağlubiyet ayrıca İnönü Stadı yıkıldıktan sonra inşa edilen Tüpraş Stadı'nda Beşiktaş'ın en farklı yenilgisi olarak kayıtlara geçti.

FENERBAHÇE TARİHİN EN FARKLI YENİLGİLERİNDEN BİRİNİ ALDI

Right to Dream Park'ta oynanan mücadelede 21 ve 25. dakikada yediği gollerle 2-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, Batshuayi'nin 43. dakikada attığı golle soyunma odasına 2-1 geride gitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan sarı-lacivertli takım, oyunu rakip yarı alana yıksa da pozisyonlardan faydalanamadı. Nordsjaelland, Fenerbahçe savunmasını az adamla yakaladığı pozisyonda 55. dakikada Nygren'le golü buldu. 57. dakikada Batshuayi'nin kaydettiği gol ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, Danimarka ekibi 66. dakikada Rasmussen'le dördüncü golü buldu.

Özellikle savunmada büyük aksamalar yaşayan sarı-lacivertli ekip, 75. dakikada kalesinde beşinci golü gördü.

Nygren, 84. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin üçüncü, takımının altıncı golüne imza attı: 6-1.

Fenerbahçe, Ludogorets'in Spartak Trnava'yı 2-1 yenmesiyle grupta üçüncü sıraya geriledi.

Nordsjaelland karşısında 6-1 mağlup olan Fenerbahçe, Avrupa maçlarında tarihin en ağır mağlubiyetlerinden birisiyle karşı karşıya kaldı.

Mücadelenin ilk yarısını 2-1 geride tamamlayan sarı-lacivertli takım, özellikle savunmada verdiği boşluklarla ikinci yarıda kalesinde dört gol gördü.

Grupta oynadığı 4 maçta 5 gol yiyen Fenerbahçe, Danimarka deplasmanında, gruptaki bütün maçlarda yediği golden daha fazlasına engel olamadı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe tarihi hezimet yaşadı, Galatasaray berabere kaldı! İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum - Resim : 3

RAKİPLERİMİZ KAYBETTİ

Türkiye ülke puanında Galatasaray’ın beraberliği sayesinde 0.5 puan kazandı. Takımlarımızın Şampiyonlar Ligi’ne gruplardan katılması için ilk 10 içinde olmamız gerekiyor. Türkiye’nin ülke puanı sıralamasında rakibi olan İskoçya ve Belçika'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcileri Celtic ve Royal Antwerp'in aldığı sonuçlar hezimet gecesinin ardından bu nebze moral oldu. Celtic deplasmanda Lazio'ya 2-0 mağlup olurken, Royal Antwerp ise Shakhtar Donetsk karşısında 1-0'lık yenilgi aldı. Bu durumda puan olarak istediğimiz noktaya gelemesek de sıralamada yerimiz değişmedi.

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI

UEFA ülke puanı sıralaması şu şekilde;

1- İngiltere: 95,428 puan

2- İspanya: 83,864 puan

3- İtalya: 79,426 puan

4- Almanya: 78,841 puan

5- Fransa: 57,664 puan

6- Hollanda: 57,500 puan

7- Portekiz: 50,482 puan

8- Belçika: 44.200puan

9- TÜRKİYE: 35,600 puan

10- İskoçya: 33.650 puan

11- Çekya: 31.800 puan

12- İsviçre: 31.775 puan

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

UEFA ülke puanında bu sezonki sonuçlar baz alınarak yapılan sıralamada Türkiye ilk sırada yer alıyor. İlk iki sıradaki yerin korunması halinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3 Türk takımı yer alabilir. Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında sezonu ilk 2'de tamamlarsa, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3 takımla katılacak. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde takım sayısı artık 32’den 36’ya çıkacak ve 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.