Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi izlerken utandım

Sevgili okurlar, dün Beşiktaş ve Fenerbahçe Konferans Ligi’nde oynadıkları maçları tarihi sonuçlarla kaybetti. Beşiktaş, Belçika ekibi Club Brugge’e 5-0, Fenerbahçe ise Nordsjealland’a 6-1 yenildi. İki maçın değerlendirilecek bir tarafı yok açıkçası. Çünkü o kadar çok hata var ki saymaya başlarsam köşemde yer kalmayacak.

KÖTÜ MÜCADELE KABUL EDİLEMEZ

Açıkçası maçları izlerken hem üzüldüm, hem bir yurttaş olarak utandım. Takımlarımız o kadar aciz durumdaydı ki sanki sahada amatör futbolcular oynuyordu. Gelin görün ki ne kadar eksiklerde olsa oynayanların hepsi önemli oyunculardı. Ne kadar değerli olurlarsa olsunlar bir birliktelik duygusu yoksa ne yapsanız olmaz. Dün takımlarımız da öyleydi, kötü oynamak kabul edilebilir ama kötü mücadele etmek kabul edilemez.

Beşiktaş’ın Avrupa macerası zaten bitmişti, şimdi son oynanacak olan Lugano maçından en azından bir galibiyet çıkarılması ülke puanı açısından hayati olacak. Fenerbahçe, Spartak Trnava’yı yenerse yoluna devam edecek. Ancak Fenerbahçe’de teknik heyetin silkelenip yeni bir oyun formatı bulması gerektiği açık. Çünkü başka bir hezimette İsmail Kartal o koltukta oturamaz.