Beşiktaş ve Galatasaray arasında 6 milyar TL’lik derbi! İşte takımların en değeri futbolcuları

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbide futbolcuların piyasa değeri 6 milyar TL’yi aşarken Galatasaray’ın en değerli futbolcusu Zaniolo, Beşiktaş’ın ise Delle Alli oldu.

Beşiktaş ve Galatasaray arasında 6 milyar TL’lik derbi! İşte takımların en değeri futbolcuları

Spor Toto Süper Lig’in 32. Haftası şampiyonluk yolunda kritik bir maça sahne olacak. Beşiktaş, yarın saat 19.00’da Vodafone Park’ta başlayacak maçta Galatasaray’ı konuk edecek. Hakem Ali Şansalan’ın düdük çalacağı derbi rakamlarıyla da dikkat çekiyor. İki takımın kadro değerine bakıldığında sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor.

Transfermarkt’ın verilerine göre Galatasaray kadrosunda yer alan futbolcuların 176,4 milyon Euro’luk değeri ile ilk sırada yer alıyor. Kartal'ın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 112,8 milyon ve üçüncü sırada bulunuyor.

Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre, iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 6 milyar 190 milyon TL.

Beşiktaş ve Galatasaray arasında 6 milyar TL’lik derbi! İşte takımların en değeri futbolcuları - Resim : 1
Nicolo Zaniolo

 

GALATASARAY’IN EN PAHALI İSMİ ZANIOLO

Galatasaray’ın İtalyan futbolcusu Nicolo Zaniolo 28 milyon Euro ile derbide oynaması durumunda sahanın en değerlisi olacak. Sarı-kırmızılılarda Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin 18 milyon Euro, Victor Nelsson'un da 16,5 milyon Euro değeri bulunuyor.

BEŞİKTAŞ’IN EN DEĞERLİSİ ALLI  

Beşiktaş’ta ise 11 milyon Euro ile İngiliz futbolcu Deli Alli takımın en değerlisi konumunda fakat sakatlığından dolayı oynayamayacak. Siyah-beyazlılarda ayrıca Nathan Redmond'un da 9,5 milyon Euro, Gedson Fernandes'in de 9 milyon Euro piyasa değeri var.

Beşiktaş ve Galatasaray arasında 6 milyar TL’lik derbi! İşte takımların en değeri futbolcuları - Resim : 2
Delle Alli