Beşiktaş'ta kriz büyüyor! İndirimi kabul etmediler

Beşiktaş'ta maaş krizi büyüyor. Korona virüs nedeniyle zor günler geçiren Siyah-Beyazlı kulüp, oyunculardan maaş indirime gitmelerini istedi. Bazı oyuncular indirimi kabul ederken, 6 isim bu teklife sıcak bakmadı.

Beşiktaş'ta kriz büyüyor! İndirimi kabul etmediler

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs futbol endüstrisini de vurdu. Salgının başladığı ilk dönemlerde dünyanın önde gelen kulüpleri futbolcu ve teknik heyetten maaş indirimi yapmalarını talep etti. Bu kulüplerin başında da Juventus ve Barcelona gibi dünyanın en köklü kulüpleri geliyor.

Türkiye'de de durum Avrupa futbolundan farksız. Tüm kulüpler gelirler durduğu için ödeme sıkıntısı yaşarken, futbolculardan maaş indirime gitmelerini istiyor. Beşiktaş maaş krizi yaşayan kulüplerin başında geliyor. Başkan Ahmet Nur Çebi, kulübün kasasının boş olduğunu daha önce de açıklamıştı.

Gelir elde edemeyen Beşiktaş, futbolcuların maaşlarını ödeyemediği için sıkıntı yaşarken, indirimi kabul etmeyen futbolcuların isimleri de ortaya çıktı. Milliyet'in haberine göre; Vida, Ljajic, Lens, Oğuzhan, Ruiz ve Roco teklifi kabul etmedi.

Vida yılda 3 milyon euro, Ljajic yılda 2.2 milyon euro, Lens ve Oğuzhan yılda 2 milyon euro, Ruiz 1.8 milyon euro, Roco ise 1.5 milyon euro kazanıyor. 6 oyuncunun yıllık maaşı 12.5 milyon euro gibi bir rakama denk geliyor.

Euro kurunun sürekli artış göstermesi normal zamanda maaşların ödenmesinde sorunlara sebep olurken, korona virüs nedeniyle gelirlerin kesilmesi de eklenince kulüpler ne yapacaklarını şaşırdı.

FIFA'nın kurallarına göre futbolcuların yıllık maaşlarından kesinti yapması yasal değil. FIFA her ne kadar bu konuda futbolcular ile kulüplerin anlaşmasını tavsiye etse de, bazı oyuncular aldıkları astronomik rakamlardan vazgeçmek istemiyor.

Beşiktaş, bu futbolcular indirime gitmediği takdirde B planı olarak satışı düşünüyor. İndirim yapmayan oyuncular, talipleri çıkması halinde satılacak ve maaş yüklerinden kurtulunacak.