Beşiktaş’tan giden Saiss, açtı ağzını yumdu gözünü! Takımdan ayrılma nedenini açıkladı, bir kişiyi yerden yere vurdu: “Her şey için beni suçladı”

Beşiktaş’tan Katar ekibi Al-Sadd SC’ye transfer olan Faslı futbolcu Romain Saiss, Teknik Direktör Şenol Güneş’i eleştirdi. Saiss, “Beşiktaş'tan ayrılma kararı aldıysam bunun kulüple, taraftarlarla veya takım arkadaşlarımla hiçbir ilgisi yok. Tek sorun, teknik direktör Şenol Güneş'ti. Her şey için beni suçladı” dedi.

Beşiktaş’tan giden Saiss, açtı ağzını yumdu gözünü! Takımdan ayrılma nedenini açıkladı, bir kişiyi yerden yere vurdu: “Her şey için beni suçladı”

Takımdan ayrılmak istediğini ifade eden Beşiktaş’ın Faslı stoperi Romain Saiss, Katar ekibi Al-Sadd SC’ye transfer oldu. Beşiktaş’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada futbolcunun 2 milyon 500 bin euro bonservis ve 300 bin euro şarta bağlı konuş karşılığında Katar ekibi Al-Sadd SC’ye transfer olduğu kaydedildi.

Beşiktaş’tan giden Saiss, açtı ağzını yumdu gözünü! Takımdan ayrılma nedenini açıkladı, bir kişiyi yerden yere vurdu: “Her şey için beni suçladı” - Resim : 1

"BEŞİKTAŞ'TAN AYRILMA KARARI ALDIYSAM TEK SORUN ŞENOL GÜNEŞ’Tİ"

Transferin tamamlanmasının ardından Fransız Foot Mercato’ya açıklamalarda bulunan Saiss, ayrılık süreci hakkında çarpıcı ifadeler kullanıldı. Takımdan gitmesinin sorumlusu olarak Şenol Güneş’i gösteren Saiss, takımdan ayrılmasına ilişkin olarak, "Aylarca hiçbir şey söylemedim. Sezon sonuna kadar hep takıma ve kendime odaklandım. Sanırım konuşmak için doğru zaman değildi. Beşiktaş'tan ayrılma kararı aldıysam bunun kulüple, taraftarlarla veya takım arkadaşlarımla hiçbir ilgisi yok. Tek sorun, teknik direktör Şenol Güneş'ti. O geldiğinden beri, kendi kendime böyle bir insana güvenemeyeceğim için gitmem gerektiğini söylememe neden olan birikmiş şeyler oldu” dedi.

Beşiktaş’tan giden Saiss, açtı ağzını yumdu gözünü! Takımdan ayrılma nedenini açıkladı, bir kişiyi yerden yere vurdu: “Her şey için beni suçladı” - Resim : 2

"BİR SORUN VARSA, BANA SÖYLEMEK ZORUNDAYDIN"

Şenol Güneş hakkında sert ifadeler kullanan Sais şunları kaydetti:

“Dünya Kupası'ndan sonra başladı. Her şey için beni suçladı. Yaptığım şeyi kabul etmiyorsanız, sorun değil. Ama kendini iyi göstermek için basının karşısına çıkıp da özelde aksini söyleyemezsin. Kış transfer döneminde İngiltere'den teklif geldi. Teknik direktöre oraya geri dönmek istediğimi çünkü orada bir hikayem olduğunu açıklamıştım. Ancak transfer döneminin sonuna geldiğimizi ve kulübün benim yerime oyuncu bulmakta zorlanacağını biliyordum. Bunu profesyonelce karşıladım. Ancak transfer döneminin sonunda kulüp, benim gibi solak bir stoper aldı. Ve teknik direktör, beni yedek kulübesine gönderdi. Bir takım arkadaşımın sakatlığı olmadan bir daha forma giyemeyeceğimi çok iyi biliyordum ve bir sezonu daha böyle riske atmak istemedim. Bana açıkça 'Sen benim en iyi savunucumsun, hatta en iyi oyuncumsun' dedi. Ben de ona 'O zaman yedek kulübesinde olduğumu bana nasıl açıklarsın?' dedim. Bir sorun varsa, bana söylemek zorundaydın.”

"CEYHUN KAZANCI İKİ KEZ AYRILMAK İSTEDİ"

Saiss, Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı hakkında ise, “Sportif direktör, 6 aydan kısa bir süre içinde iki kez ayrılmak istedi” dedi.

 Saiss, Al-Sadd'a transferi için ise şunları söyledi:

"Al-Sadd'a transferim, iyi düşünülmüş bir seçim. Artıları ve eksileri tarttım. Bugün ailemle birlikte karar vererek kariyerime yeni bir soluk getirmek istedim. Bu, mümkün olan en iyi çözümdü. İnsanların ne diyeceğini biliyorum ama durum hiç de böyle değil. 2026 Dünya Kupası'nda oynayabilirim. 36 yaşında olurum. Birbirimize yalan söylemeyeceğiz. Katar, Premier League değil. Ama 33 yaşındayım, kendimi yeterince iyi tanıyorum. Benim ve milli takımım için ne yapmam gerektiğini biliyorum."