Beştepe'de kritik toplantı! Fahiş kira artışı, ÖTV zammı, tahıl koridoru ve onlarca başlık var! İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Dış politika, iç siyaset ve ekonomideki gelişmeler toplantının ana gündem maddeleri olacak. Öte yandan fahiş kira artışı, ÖTV düzenlemesi, tahıl koridoru ve memurların toplu sözleşme takvimi toplantıda masaya yatırılacak.

Beştepe'de kritik toplantı! Fahiş kira artışı, ÖTV zammı, tahıl koridoru ve onlarca başlık var! İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de toplanıyor. Toplantıda, fahiş kira atışı, ÖTV düzenlemesi, Tahıl Koridoru Anlaşması ve mamurların toplu sözleşme takvimi gibi birçok konu ele alınacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Beştepe'deki kabine toplantısında, geçtiğimiz hafta tamamlanan Körfez turu değerlendirilecek. Turda imzalanan 18 anlaşmanın yanı sıra, Türkiye'ye yapılması beklenen yatırımlar ve yatırımlara dair hazırlıklar kabinede ele alınacak.

Enflasyonla mücadele, fahiş kira artışlarını önlemek için alınması planlanan tedbirler kabinede ele alınması beklenen diğer başlıklar arasında yer alacak.

TOPLU SÖZLEŞME TAKVİMİ

Enflasyonla mücadeleye dair atılacak adımlar ne olacak? Kabine’de değinilecek. Memurlarda toplu sözleşme takvimi ağustos ayı itibarıyla başlıyor. 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali sosyal hakları toplu sözleşmede belirlenecek. Toplu sözleşme hazırlıkları Kabine toplantısında mercek altına alınacak.

ÖTV DÜZENLEMESİ

İç siyaset ve ekonomi boyutu var. ÖTV düzenlemesinin ardından piyasaların son durumu ele alınacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyası ile bir araya gelmişti. Orta vadeli plana dair hazırlıklarda son durum Kabine’nin gündeminde olacak.

TAHIL KORİDORU

Tahıl koridorunda önemli bir açıklama vardı. Rusya’nın çekildiği açıklanmıştı. Erdoğan koridorun yeniden işler tutulabilmesi için diplomasi yürütüyor. Atılabilecek adımlar Kabine toplantısında ele alınacak.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Kabine toplantısının ardından alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.