Barış Yarkadaş, Beştepe'yi ziyaret eden CHP'li iddiaları ile ilgili konuştu

tv100 ekranlarında yayınlanan Ahu Özyurt ile Şimdi Konuşalım'a konuk olan Gazeteci Barış Yarkadaş, Beştepe'yi ziyaret eden CHP'li iddiası ile açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, "Rahmi Turan bu kişiyi açıklayamazsa bu yazının altında kalır" dedi.

Barış Yarkadaş, Beştepe'yi ziyaret eden CHP'li iddiaları ile ilgili konuştu

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın Ahu Özyurt ile Şimdi konuşalım'da "Beştepe'yi ziyaret eden CHP'li" iddiası ile ilgili yaptığı açıklamalar şöyle;

"Sabahın erken saatlerinden bu yana Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın bu yazısı konuşuluyor. Güya saraya Cumhuriyet Halk Partili bir isim gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Aslında CHP’yi sen yönetsen ne güzel olur" diyor. Rivayet edilen kişi de "Ben aslında olmak isterim ama benim engelim var" diyor. 

Bu yazının ardından bugün Twitter'da, Facebook'ta, Instagram'da, sosyal medyada, internet sitelerinde parti kulislerinde Ankara'da bu mesele konuşuluyor. Ben tabii bu konuda polemik yapmayacağım bilmediğim bir şey söyleyecek değilim.

Burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan yardımcılarının grup başkan vekillerinin yöneticilerinin o televizyona bu televizyona bağlanmasını tweet atmasını anlamsız buluyorum.

"Kim olduğunu açıklamak zorunda"

Rahmi Turan bir yazı yazmışsa, o kişinin varsa böyle bir kişi eğer kim olduğunu da açıklamak zorunda.

Rahmi Turan'a hiçbir gazeteci bugün ulaşamıyor. Telefonunu kapatmış, kendisi de İngiltere'ye gitmiş. Şu anda ortada bir muamma var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin enerjisini gereksiz yere harcatan, televizyonları meşgul eden, yurttaşların kafasını karıştıran, CHP içinde de ister istemez bir tartışma yaratan garip bir yazı. 

"Açıklayamazsa bu yazının altında kalır"

Rahmi Turan burada şunu yapmalı. Birincisi; böyle bir görüşme varsa iddia ettiği üzere 9 Kasım günü bir Cumhuriyet Halk Partili saraya gitmiş ise bu kişinin kim olduğunu açıklamak zorunda. Rahmi Turan bu kişiyi açıklayamazsa bu yazının altında kalır.

İkincisi; Rahmi Turan gazetecilik ilkeleri gereği bu kişiyi kendisine söyleyen ya da bu bilgiyi kendisine aktaran kimse yazısı yalan çıktığı takdirde kaynağını da açıklamak zorundadır.

Gazeteciliğin temel ilkesi budur. "Kaynak açıklanmaz" lafı doğru haberler için geçerlidir. Eğer siz yazdığınız bir şeyi belgeleyemiyorsanız, kanıtlayamıyorsanız, ispat edemiyorsanız yapmanız gereken bana bu bilgiyi "x kişisi a kişisi b kişisi vermiştir" diye açıklamaktır.

Dünyada gazeteciliğin temel ilkesi budur. Ama şu ana kadar Rahmi Turan herhangi bir isim açıklamadı.

"Cumhurbaşkanı'nı da zora sokan bir yazı"

Şimdi ben doğal olarak yarın sabah ilk iş bir Sözcü gazetesi alacağım ve bakacağım. Rahmi Turan acaba yazısının arkasında durmuş mu? Esrarengiz bir görüşme havasına soktuğu bu yazının ayrıntılarını anlatmış mı?

Çünkü diyor ki; Bir arabayla aldılar, arabanın plakasını değiştirdiler, saraydan çıkarken başka bir arabayla çıktı. İçeri girerken hiç kimse arabanın içinde kim olduğunu sormadı. Çünkü zaten talimat vermişlerdi. O yüzden gizli bir şekilde geldi, gizli bir şekilde gitti.

Arkadaş zaten saraya geleni gideni kim nereden bilecek… Sayın Cumhurbaşkanı'nı da zora sokan bir yazıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı saray ile belirlenmesi dünyanın neresinde böyle bir şey var..."