Beyaz örtü altına giren Kartepe'de vatandaşlar karın tadını çıkardı

Aralık ayının ortalarına girdiğimiz son günlerde iyiden iyiye hissedilmeye başlanan kış Kocaeli'nin kış turizmi ile ünlü ilçesi Kartepe'de de etkili oldu. Karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar beyaz örtü altında kaybolan Kartepe'ye koştu.

Beyaz örtü altına giren Kartepe'de vatandaşlar karın tadını çıkardı

Kış turizminin önemli merkezlerinden birisi olan Kartepe vatandaşların yoğun ilgisi ile karşı karşıya. Yağan kar sonrası beyazlara bürünen bölgede bulunan mesire alanı karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşların ilgi odağı oldu. 

KARIN TADINI DOYASIYA ÇIKARDILAR

Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan tahsis ile birlikte Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman'ın talimatıyla Maşukiye dağ yoluna mesire alanı kazandırıldı. Mesire alanında 24 kamelya, 10 piknik masası, banklar, mescit, piknik alanları, otopark, bebek bakım yeri, erkek - kadın ve engelli tuvaletleri yer alıyor. Vatandaşlar, etkili olan kar yağışının ardından soluğu mesire alanında aldı.

Piknik yapan ve karın keyfini çıkaran vatandaşlarla sohbet eden Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, "Hasretimiz sona erdi. Kartepe'miz beyaz örtüsüne kavuştu. Mesire alanımız tertemiz havası, harika manzarası ve ücretsiz donatılarıyla karın keyfini çıkarmak isteyen misafirlerimize kapılarını açtı. Karın en güzel hali Kartepe’de yaşanır" dedi.

 

Beyaz örtü altına giren Kartepe'de vatandaşlar karın tadını çıkardı - Resim : 1