Beyaz Saray’dan Pençe-Kılıç operasyonuna ilişkin açıklama! “Türkiye’nin kendini savunma hakkı var”

ABD'den Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlattığı hava harekâtına ilişkin açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, "Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendisini savunma hakkı var" açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray’dan Pençe-Kılıç operasyonuna ilişkin açıklama! “Türkiye’nin kendini savunma hakkı var”

ABD’den, Türkiye’nin terör yuvalarını yok etmek için başlattığı Pençe-Kılıç operasyonuna ilişkin açıklama geldi.  ABD'den Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlattığı hava harekâtına ilişkin açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, "Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendisini savunma hakkı var" açıklamasında bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatın Türkiye'nin yasal hakkı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin kendi güvenliği ile ilgili endişelerini anlıyor ve bunlara saygı duyuyoruz” demişti. 

Eş zamanlı gerçekleşmişti

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek amacıyla terörü kaynağında yok etmek maksadıyla yurt genelindeki 6 farklı üsten kalkan uçaklar, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki hedeflere eş zamanlı harekât gerçekleştirmişti.

70’e yakın hava aracı görev aldı

Muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'lar ile 70'e yakın hava aracının görev aldığı harekatta, teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoların aralarında bulunduğu hedefler imha edildi.