Biden "Daha önce görülmemiş bir olay" diyerek sert çıktı! "ABD'yi kaosa sürükler"

ABD Başkanı Joe Biden, dikkat çeken bir çıkışla gündeme geldi. 8 Kasım'da düzenlenecek seçimlerin sonuçlarını bazı isimlerin reddedeceğini ifade eden Biden, "Bu durum Amerika'yı kaosa sürüklüyor. Bu daha önce görülmemiş bir olay." dedi.

Biden "Daha önce görülmemiş bir olay" diyerek sert çıktı! "ABD'yi kaosa sürükler"

ABD Başkanı Joe Biden, 8 Kasım'da düzenlenecek Kongre ara seçimleriyle ilgili seçim güvenliği tartışmalarına değindi. Biden, seçim sonuçlarını reddedenlerin ülkeyi kaosa sürükleyeceğini dile getirdi.

Biden, Washington'da düzenlenen Demokrat Parti etkinliğinde, 8 Kasım'daki Kongre ara seçimleri öncesi bir konuşma yaptı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye 28 Ekim günü yapılan saldırıyı anımsatan Biden, birçok Kongre üyesine yönelik bu tarz tehditler olduğunu vurguladı.

Biden, 6 Ocak 2021'de yaşanan Kongre baskınını anımsatarak, "Amerikan demokrasisi saldırı altında çünkü yenilgiye uğramış eski başkan (Donald Trump) 2020 seçimlerinin sonuçlarını kabul etmeyi reddetti. İnsanların iradesini reddetti, kaybettiği gerçeğini reddetti ve görevini kötüye kullandı." dedi.

Bu yılki Kongre ara seçimlerinin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Biden, Cumhuriyetçi ve Demokrat herkesi oy kullanmaya davet etti.

Biden, 8 Ocak'taki seçimleri de kabul etmeyeceğini açıklayan bazı isimler olduğuna işaret ederek, "Bu durum Amerika'yı kaosa sürüklüyor. Bu daha önce görülmemiş bir olay. Bu hukuksuz ve Amerika'ya yakışmıyor." ifadesini kullandı.