Biden 'milyarlık' gaf! Beyaz Saray hemen düzeltme yayımladı

ABD Başkanı Joe Biden, dünya gündemine oturan gaflarına bir yenisini ekledi. ABD-Afrika liderler zirvesi kapsamındaki ABD-Afrika İş Forumu'nda açıklama yapan Biden, Afrika'nın dijital dönüşümü için '350 milyar dolar' sözü verdi. Bunun üzerine Beyaz Saray devreye girerek, Biden'ın '350 milyar dolar' şeklinde verdiği bilgiyi '350 milyon dolar' olarak düzeltti.

Biden 'milyarlık' gaf! Beyaz Saray hemen düzeltme yayımladı

ABD-Afrika liderler zirvesi kapsamındaki ABD-Afrika İş Forumu'nda açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, yeni bir gafa daha imza attı. Biden, Afrika'ya yapılacak 350 milyon dolarlık yardımı 350 milyar dolar şeklinde telaffuz etti.

ABD Başkanı Joe Biden, dün ABD-Afrika liderler zirvesi kapsamındaki ABD-Afrika İş Forumu'nda açıklamada bulundu.

Biden, açıklamasında Afrika kıtasında yaşayan insanların 'dijital ekonomiye katılmalarına' yardımcı olmayı amaçlayan yeni girişimi duyurdu.

Biden'a göre 'Afrika ile Dijital Dönüşüm' adlı girişim, 350 milyar dolar değerinde olacak ve 'Microsoft ile Viasat arasında 5 milyon Afrikalıya internet erişimi sağlamak üzere yeni işbirliği ve ortaklıklar' içeriyor.

Beyaz Saray düzeltti

Ancak Biden'ın konuşmasından kısa süre sonra Beyaz Saray'ın internet sitesinde, ABD Başkanı'nın '350 milyar dolar' şeklinde verdiği bilgi '350 milyon dolar' olarak düzeltildi.

Öte yandan Biden'ın açıkladığı meblağ da üstü çizilerek yayınlandı.

ABD-Afrika liderleri zirvesi, 13 ile 15 Aralık tarihleri arasında Washington'da, çeşitli Afrika ülkeleri ülkelerinden yaklaşık 50 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlk zirve, Barack Obama'nın başkanlık koltuğunda olduğu 2014'ün ağustos ayında yapılmıştı. (Sputnik)