Biden 'yasaklıyoruz' diyerek duyurdu! ABD'den Rusya'ya dev enerji yaptırımı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken ABD Başkanı Joe Biden bir kez daha kameraların karşısına geçti. Biden açıklamalarda bulundu. Biden, Ukrayna savaşı yaptırımları kapsamında ABD'nin Rusya'dan tüm enerji, petrol ve gaz ithalatını yasakladıklarını duyurdu.

Biden 'yasaklıyoruz' diyerek duyurdu! ABD'den Rusya'ya dev enerji yaptırımı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 13’üncü gününde devam ediyor. ABD Başkanı Biden son dakika açıklamalarda bulundu.

Biden'ın açıklamaları özetle şöyle: Rusya'ya bedel ödetmeye devam edeceğiz ama biz de bedel ödeceğiz. Rusya'ya Doğalgaz ithalini de yasaklıyoruz. Rusya'ya sınırı olan NATO ülkelerine olan tüm ülkere de sözlerimizi tutacağımızı yineliyorum. ABD tüm sorumluluğu yüklenecek. Mülteciler konusunda da bu böyle. Tarihte görülen en ağır yaptırım programını uyguluyoruz. Ruble 100'de 50 değer kaybetti.

 

Rusya'nın en büyük bankalarını uluslararası sistemden çıkardık. Rusya'ya elektronik yaptırımlar uyguladık. Birçok dev şirket Rusya'daki hizmetlerini durdurdu. Bu yaptırım sonrası enerji fiyatları bizde de artacak. 6 milyon varil salacağız kendi rezervimizden. Elimizdeki her imkanı kullanacağız. Herkes üzerine düşeni yapmalı.

Kriz şunu hatırlattı. Ekonomimizi uzun vadede kullanmak için enerjide bağımsızlık kazanmamız gerekiyor. Rusya'nın saldırganlığı hepimize mal oluyor. Vurgunculuk ya da fırsatçılığın zamanı değil. Neye müsamaha göstermeyeceğimiz konusunda net olmak istiyorum" dedi. 

"Putin için bir zafer olmayacak”

Putin'in Ukrayna'nın tamamını ele geçirmede asla başarılı olamayacağını aktaran Biden, "Putin ne pahasına olursa olsun kanlı yoluna devam etmeye kararlı görünüyor" ifadelerini kullanarak, "Zaten 2 milyon Ukraynalıyı mülteciye dönüştürdü. Ukrayna asla Putin için bir zafer olmayacak. Putin bir şehri alabilir, ancak ülkeyi asla elinde tutamayacak ve bugün Putin'in küresel barış ve istikrara yönelik saldırısına yanıt vermezsek, özgürlüğün ve ABD halkına bedeli yarın daha da büyük olacak" dedi.

"Can kayıplarına neden oldu”

Rusya’ya karşı direnen Ukrayna halkını öven Biden, "Cesaretleri, vatanseverlikleri ve özgür yaşama konusundaki cüretkar kararlılıklarıyla dünyaya ilham verdiler. Putin'in savaşı Ukrayna'da herkes için çok büyük acılara ve can kayıplarına neden oldu. Hem Ukrayna hem de Rusya için” dedi.

Biden, "Ruble 100'de 50 değer kaybetti. Rusya ekonomisi çöktü, ruble şu anda 1 cent bile etmiyor." ifadelerini kullandı.