Biden'dan Netanyahu'ya "Filistin" vurgulu tebrik mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de yeniden Başbakanlık görevine gelen Binyamin Netanyahu'yu tebrik etti. Biden tebrik mesajında "Filistin'le iki devletli çözümü desteklemeye devam edeceğiz" dedi. İki liderin son görüşmesinde ilişkiler kopma noktasına gelmişti.

Biden'dan Netanyahu'ya "Filistin" vurgulu tebrik mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, göreve başlayan yeni İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu tebrik ederek, "Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de 6. kez başbakan olarak göreve gelen Binyamin Netanyahu için bir tebrik mesajı yayımladı. ABD'nin iki devletli çözümü desteklemeye devam ettiğini belirten Biden, "İran'dan gelen tehditler de dahil, İsrail ve Orta Doğu'da karşı karşıya kaldığı birçok zorluğu ve fırsatı birlikte ele almak için arkadaşım Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

İsraillilerin ve Filistinlilerin de dahil olduğu güvenli bir bölge oluşturmak için ABD'nin de çalışmalara dahil olduğuna işaret eden Biden, "Başbakan Netanyahu liderliğindeki yeni İsrail hükümeti ile hedeflerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz" dedi.

İlişkiler kopma noktasına gelmişti

ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilere yönelik İsrail'de artan saldırılar sonrası gerilmişti.

İki lider arasında yaşanan olaylarla ilgili gerçekleşen telefon görüşmesi sonrasında ilikilerin kopma noktasına geldiği basına yansımıştı.

Ardından İsrail seçime gitti ve Netanyahu'nun seçimi kaybetmesiyle sonuçlandı.