Biden'dan rehine takası sonrası açıklama: ABD diplomasisiyle oldu

İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, anlaşmaya "yoğun ABD diplomasisiyle" varıldığını söyledi.

Biden'dan rehine takası sonrası açıklama: ABD diplomasisiyle oldu

ABD Başkanı Biden, İsrail ile Hamas arasında varılan geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen karşılıklı serbest bırakmalara ilişkin Biden, "Yoğun ABD diplomasisiyle varılan" bir anlaşma uyarınca bu sabahtan itibaren, 50'den fazla rehinenin serbest bırakılması için çatışmaların dört gün süreyle duracağını söyledi.

"BU SADECE BAŞLANGIÇ"

"Amacımız bu" ifadesinde bulunan Biden, "Bu sadece bir başlangıç ama şu ana kadar iyi gitti" ifadesinde bulundu. Biden ayrıca, bu sabah 13 İsrailli rehinenin serbest bırakıldığını, serbest bırakılanların arasında yaşlı kadınlar ve küçük çocuklarıyla birlikte annelerin de bulunduğunu belirtti.

"YARIN DAHA FAZLA REHİNENİN SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ"

Hamas tarafından kaçırılan Tayland ve Filipin vatandaşlarının da serbest bırakıldığını aktaran Biden, "Yarın daha fazla rehinenin serbest bırakılmasını bekliyoruz. Ertesi gün ve ondan bir gün sonra da. Önümüzdeki birkaç gün içinde onlarca rehinenin ailelerine teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.

ABD Başkanı, "Gazze'de kalan tüm rehineler, evlerine getirilinceye kadar durmayacağız" ifadesinde bulundu.