Biden'dan son dakika açıklaması! "İsrail-Filistin arasında 7 Ekim'den önceki duruma dönüş olmayacak"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail - Filistin savaşına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Biden, "İsrail-Filistin arasında 7 Ekim'den önceki duruma dönüş olmayacak" dedi.

Biden'dan son dakika açıklaması! "İsrail-Filistin arasında 7 Ekim'den önceki duruma dönüş olmayacak"

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da ağırladığı Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail-Filistin savaşına dair önemli açıklamalarda bulunan Biden, ABD'nin İsrail'in savunmasına verdiği desteğin sağlam olduğunu ancak Gazze krizi çözüldükten sonra tarafların bölgede izlenecek yol haritası konusunda düşünmeleri gerektiğini ifade etti.

"İsrailliler ve Filistinliler güvenlik, onur ve barış içinde yan yana yaşamayı eşit derecede hak ediyorlar" sözlerini kullanan ABD Başkanı, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırarak bin 400 kişiyi öldürmesinin nedenlerinden birinin, İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini engellemek olduğuna inandığını söyledi. 

"MASUMLARIN ÖLMESİ SAVAŞIN BEDELİDİR"

Filistin hükümetinin kaç kişinin öldürüldüğü konusunda doğruyu söylediğine güvenmediğini belirten ABD başkanı Biden, "Masumların öldürüldüğünden eminim ve bu, savaşın bedelidir." dedi. Biden ayrıca, "Aşırıcı yerleşimciler Filistinlilere saldırıyor, durdurulmalılar. Batı Şeria'da yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları alarm verici" ifadelerini kullandı.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

"İki devletli çözüm"den yana olduklarını bir kez daha vurgulayan Biden, bugüne kadar kullanmadığı bir ifadeyi ilk kez kullanarak, "İsrail-Filistin arasında 7 Ekim'den önceki duruma dönüş olmayacak" dedi.