Biden'dan sürpriz Ukrayna ziyareti: Ne kadar sürerse sürsün savaşmaya değer

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşı son sürat devam ederken sürpriz bir hamlede bulundu. Biden, ilk ziyareti gerçekleştirmek üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi. Kritik ziyaretin sonrasında Biden ve Zelenski açıklamalarda bulundu. Biden, "Ne kadar sürerse sürsün, (Rusya'ya karşı özgürlük) uğruna savaşmaya değer." dedi.

Biden'dan sürpriz Ukrayna ziyareti: Ne kadar sürerse sürsün savaşmaya değer

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ilk kez ülkenin başkenti Kiev'e ziyaret gerçekleştirdi.

Rusya'nın saldırısı ile başlayan savaş son sürat devam ederken ABD Başkanı Joe Biden'dan sürpriz bir hamle geldi.

BBC'de yer alan habere göre, Biden, Kiev'e sürpriz bir ziyarette bulundu.

Biden Mariinsky Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir araya geldi.

Biden'dan sürpriz Ukrayna ziyareti: Ne kadar sürerse sürsün savaşmaya değer - Resim : 1"NE KADAR SÜRERSE SÜRSÜN SAVAŞMAYA DEĞER"

ABD Başkanı Biden, Kiev'de yaptığı konuşmada Ukrayna'ya mesaj vererek, "Ne kadar sürerse sürsün, (Rusya'ya karşı özgürlük) uğruna savaşmaya değer" dedi.

Ukrayna'ya bütçe desteği sağlayacaklarını söyleyen Biden, "Bu hafta (Ukrayna hükümetine) vatandaşların temel hizmetlerini sağlamaya yardımcı olmak için hemen kullanabileceği milyarlarca (dolar) bütçe desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"SONUÇLARI SAVAŞ ALANINI ETKİLEYECEKTİR"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise yaptığı konuşmada, "Bugünkü (Biden ile) görüşmeler çok verimli, çok önemli ve çok belirleyiciydi, sonuçları kesinlikle savaş alanını etkileyecektir." dedi.

DETAYLAR YARIN AÇIKLANACAK

ABD Başkanı yeni pakete dair detayların salı günü açıklanacağını belirtti.

BBC Biden'ın ziyareti için 'ABD başkanının başkentin göbeğinde topyekun bir çatışmanın ortasında Ukrayna lideriyle görüşüyor olması anlamlı ve sembolik' değerlendirmesinde bulundu.