Biden'ın uyarısı sonrası ABD'den İsrail'e üst düzey ziyaret

Beyaz Saray, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın İsrail'e gideceğini duyurdu. Gazze'deki son durumun görüşüleceği ziyarette Sullivan'ın, sivil kayıplarla ilgili Biden yönetiminin taleplerini iletmesi bekleniyor. Başkan Biden, kısa süre önce uzun vadeli çözüm için İsrail yönetiminin değişmesi gerektiğini söylemişti.

Biden'ın uyarısı sonrası ABD'den İsrail'e üst düzey ziyaret

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, saldırıların sürdüğü Gazze'deki son durumu ve bölgedeki gidişatı görüşmek üzere İsrail'e gidiyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, 14-15 Aralık'ta ziyaret edeceği İsrail'de Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşecek.

İsrail'in saldırıları dolayısıyla Gazze'deki sivil kaybının arttığı ve insani durumun kötüleştiği ortamda gerçekleşecek ziyarette Sullivan'ın, Biden yönetiminin bu hususlardaki yaklaşımını bir kez daha İsrail tarafına iletmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de "ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü bombalamalar" sebebiyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun uzun vadeli çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söylemişti.