Bilim insanları o tarihe dikkat çekti… Felaket resmen burnumuzun ucunda! Sonunda bu da olacak

Son dönemde Güneş’teki patlamalara dikkat çeken bilim insanları 2025'te Güneş'in solar maksimum evresi zirve noktasına ulaşarak patlamalar oluşturacağına dikkat çekti. Söz konusu patlamaların Dünya'yı etkilemesini bekliyor.

Bilim insanları o tarihe dikkat çekti… Felaket resmen burnumuzun ucunda! Sonunda bu da olacak

Bilim insanları son zamanlarda Güneş’te meydana gelen hareketlilikleri ve patlamaları inceliyor. Söz konusu döngünün Dünya'nın plazma akışlarına daha sık maruz kalması anlamına geldiği için patlamaların artacağına dikkat çekti.

Bilim insanları o tarihe dikkat çekti… Felaket resmen burnumuzun ucunda! Sonunda bu da olacak - Resim : 1
2025’TE ŞİDDETLİ PATLAMALAR DÜNYA’YI ETKİLEYECEK

Yıldız her 11 yılda bir, sakin veya fırtınalı geçen bir döngüsünü tamamlıyor ve yenisini başlatıyor. Güneş'in 2019'da 25. döngüsüne girdiği biliniyor. Bu döngülerden sakin olanına, yani yıldızdaki patlamaların ve lekelerin minimum seviyeye indiği dönemlere "solar minimum" adı veriliyor. Güneş lekelerinin arttığı ve patlamaların da sıklaştığı evrelerse "solar maksimum" diye adlandırılıyor.

2025'te Güneş'in solar maksimum evresi zirve noktasına ulaşacak. Bu nedenle bilim insanları özellikle 2025 civarında şiddetli patlamaların Dünya'yı etkilemesini bekliyor.