Bilim insanları onu yakından tanıyor, ancak dünyadaki milyonlarca insan ilk defa görecek. Vücudundan ışık saçıyor

Bilim insanlarının yakından tanıdığı deniz canlısını, dünyadaki milyonlarca insan henüz tanımıyordu. Kayalık kıyıların gelgit bölgesi de dahil olmak üzere çeşitli habitatlarda, aynı zamanda koylarda ve haliçlerde yaşayan bu canlı, uzun zamandır bilimsel çalışmalarda kullanılıyordu. Ancak dünya onu pek tanımıyordu. Vücudundan ışık saçarak yüzen ilginç canlı, yanardöner deniz salyangozu olarak biliniyor.

Kuzey Kaliforniya'dan Meksika'ya kadar rapor edilen ilginç deniz canlısı, görüntüsüyle dikkat çekti. Bu tuhaf deniz canlısı, genellikle "yanardöner deniz salyangozu" olarak biliniyor. Latince ismi Hermissenda opalescens olan canlı, parlak renklere sahip bir deniz salyangozu. Bu deniz sümüklüböceği, kayalık kıyıların gelgit bölgesi de dahil olmak üzere çeşitli habitatlarda, aynı zamanda koylarda ve haliçlerde yaşar.

Bilim insanları onu yakından tanıyor, ancak dünyadaki milyonlarca insan ilk defa görecek. Vücudundan ışık saçıyor - Resim : 1

PEK ÇOK ÇALIŞMADA KULLANILDI

5 santimetreye kadar büyüyen bu canlı, bilimsel çalışmalarda kullanıldığı öğrenildi. Model bir organizma olarak ele alınan canlı, klasik koşullanma, hafıza güçlendirme ve ilişkisel öğrenme, sinir devrelerinin yapısı ve sinir fizyolojisi konularındaki çalışmalarda kullanıldı.